Saugų pirmokėliai pravėrė bibliotekos duris

Saugų pirmokėliai pravėrė bibliotekos duris

Prasidėjus mokslo metams bibliotekoje atsiranda ir naujų skaitytojų. Pirmasis užsiėmimas visuomet būna skirtas pirmokų pažinčiai su biblioteka.

Saugų J. Mikšo pagrindinės mokyklos pirmokėliai, vadovaujami mokytojos Ritos Pečiulienės, rugsėjo 29 dieną apsilankė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filiale ir susipažino su biblioteka, knygų skyriais, jiems skirta literatūra, bibliotekos taisyklėmis. Bibliotekininkės Regina Juškienė ir Rasa Strumylienė atsakė į daugybę vaikus dominusių klausimų. Jie sužinojo, kad šuniukai ir kiti gyvūnėliai, kaip ir žmonės, turi savo namus. Knygos irgi turi savo namus –  biblioteką. Jos turi ir savo aprangą – viršelį, kuris saugo, kad knygelė ilgiau tarnautų skaitytojui. Pažvelgę  į knygos viršelį sužinome, apie ką joje rašoma. Visiems juk smagiau paimti patraukliai aprengtą, švarią, tvarkingą knygą. Knygos gyvenimas primena žmogaus gyvenimą – iš pradžių jos būna naujos, vėliau pasensta. Jos visada nori būti švarios, tvarkingos, puošnios, tačiau ir joms pasitaiko „susirgti“. Jauniesiems skaitytojams paaiškinta, kaip reikia suklijuoti suplyšusias  knygeles. Surengtos dvi knygelių parodėlės ,,Knygelės juokiasi” ir ,,Knygelės verkia”. Palygintos suplėšytos, susidėvėjusios, sugraužtos, pritepliotos, pripieštos knygelės su naujomis, tvarkingomis, švariais viršeliais knygelėmis. Kurią knygelę skaitytojai pasirinktų? Atsakymas tikriausiai aiškus.

Vaikus nustebino bibliotekoje esančios įvairaus formato  knygos. Jauniesiems lankytojams ypač patiko knygelės su garsais. Būsimi skaitytojai, susipažinę su bibliotekoje galiojančiomis taisyklėmis, užsiregistravo bibliotekoje ir pažadėjo dažnai joje lankytis, tapti tikrais knygelių draugais, gražiai su jomis elgtis.

Pirmokėliams reikėjo atlikti užduotį – nuspalvinti ir papuošti savo vardo pirmąją raidę. Susėdę  prie stalų vaikai susikaupę spalvino raides ir papuošė jas piešinukais, kurie papuošė bibliotekos parodų stendą.

 

Regina Juškienė ir Rasa Strumylienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Saugų filialo bibliotekininkės

Saugų pirmokėliai pravėrė bibliotekos duris Saugų pirmokėliai pravėrė bibliotekos duris Saugų pirmokėliai pravėrė bibliotekos duris

Spausdinti
Facebook komentarai