Vaikai dalyvavo poezijos skaitymuose

Vaikai dalyvavo poezijos skaitymuose

Gegužės 24 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filiale vyko literatūros valandėlė „Vaikystės sparnai“. Poezijos skaitymuose dalyvavo Saugų J. Mikšo pagrindinės mokyklos 1 klasės mokiniai (mokyt. Julija Jauniuvienė).

Valandėlė buvo skirta eilėraščiams skaityti ir deklamuoti. Vaikai susėdę rateliu su mokytoja ir bibliotekos darbuotojomis aptarė, kad eilėraščiai yra deklamuojami Kalėdų Seneliui, Mamos   dienai, pavasariui ir kitiems metų laikams. Eilėraščius kuria poetai, jų sukurti poezijos posmai  turi didelę prasmę. Mokytoja vaikams deklamavo kūrinius, neturinčius autorių.

Knygų skaitymas su vaiku ne tik skatina jo kalbos bei pažinimo raidą, turtina žodyną, gerina pasirengimą mokyklai, bet ir kuria glaudžius tarpusavio santykius. Knygos suteikia galimybę kartu išgyvenant pačias įvairiausias situacijas, tiek jaudinančias ir džiugias, tiek graudžias ar gąsdinančias, geriau pažinti savo vaiką, o jam – geriau pažinti mus. Eilėraštis yra puikiausias instrumentas, galintis padėti pedagogams, tėvams ir seneliams atrakinti duris į vaikų kalbinės raiškos pasaulį. Poezija, turėdama raiškesnį, spalvingesnį, skambesnį eiliuotą žodį, verčia vaikus suklusti ir įsiklausyti. Poetinio žodžio kuriami nepaprasto grožio vaizdiniai pritraukia ir ilgiau išlaiko dėmesį, o bandant atkartoti eilėraščio rimą lavinami kalbos padargai, mokomasi aiškiau tarti garsus ar jų junginius.

Reikėtų vaikų neįsprausti į rėmus, o drąsiai leisti būti savimi, skatinti išreikšti tai, ką patys jaučia ar įsivaizduoja deklamuodami eilėraštį.

Renginio metu Saugų bibliotekoje eksponuota neformalaus ugdymo pradinių  klasių vaikų būrelio „Metų ratu“ piešinių paroda „Žydėjimas“.

 

Regina Juškienė ir  Rasa Strumylienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Saugų filialo bibliotekininkės

Vaikai dalyvavo poezijos skaitymuose

Spausdinti
Facebook komentarai