Edukaciniame užsiėmime

Edukaciniame užsiėmime kalbėta apie gyvūnų priežiūrą

Spalio 1 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Ramučių filiale vyko vidudienis šeimoms, vaikams ir jų augintiniams „Atsakinga naminių gyvūnėlių priežiūra ir gydymas“, skirta  Pasaulinei gyvūnijos dienai ir Gyvūnų gerovės metams paminėti. Gyvūnai mus traukia ne tik dėl mielos išvaizdos, bet ir dėl savo elgesio, prie jų prisirišame kaip prie kūdikių, kurie yra bejėgiai  ir priklausomi nuo mūsų, kuriems reikia globos bei rūpesčio.

Užsiėmimą vedė veterinarijos gydytojas Gintaras Šarka. Kaip ir žmonės, taip ir gyvūnai serga. Tik žmones gydo gydytojai, o gyvūnus – veterinarai. Pirmiausia svečias  papasakojo apie tai, kur ir kiek jam teko mokytis, kol tapo  gyvūnų gydytoju. Toliau jis kalbėjo apie tai, kokius darbus  tenka dirbti dabar, kokia didelė atsakomybė gula ant veterinarijos gydytojo pečių. Jauniausiems  edukacinio užsiėmimo dalyviams svečias akcentavo, kad negalima liesti ir namo neštis ežiukų, kiškučių, paukščiukų, nes jais pasirūpins jų tėveliai.

G. Šarka pasakojo apie naminių augintinių savybes, jų gydymą ir priežiūrą. Svečias priminė, kad augintinį reikia rinktis atsakingai, o jį įsigijus nevengti įsipareigojimų, juo rūpintis, nes gyvūnai yra mūsų draugai ir šeimos nariai, jie, būdami panašūs į mus, turi teisę niekada nejausti troškulio, alkio, baimės ir skausmo. Vyresnius popietės dalyvius domino naminių gyvūnų ženklinimas mikroschemomis, augintinių skiepai. Veterinarijos gydytojas G. Šarka visus dalyvius supažindino su čipavimo adata, nes jau kuris laikas gyvūnų ženklinimas mikroschemomis yra privalomas, tad kiekvienas atsakingas šeimininkas šia procedūra pasirūpina. Toks ženklinimas prisideda prie gyvūnų gerovės, nes čipavimas suteikia informacijos apie gyvūną, tai yra lengviausias būdas identifikuoti pasimetusio šuns šeimininkus ir grąžinti jį namo.

Nepaprastai greitai prabėgo susitikimo laikas, tikimės, kad įdomus bibliotekos svečio pasakojimas, patarimai, pamokymai padės visiems išsiugdyti atsakingą požiūrį į šalia esančius mūsų mažuosius draugus.

Edukaciją papildė du šuniukai, Pupa ir Čika, kurie už dalyvavimą gavo šuniškų skanėstų. Susitikimo metu vyko loterija, o laimingą bilietą ištraukė gyvūnėlių gydytojas G.Šarka. Bendromis dalyvių pastangomis įminta daug mįslių apie gyvūnėlius.

Susirinkusieji apžiūrėjo Ramučių bibliotekoje eksponuojamą tautodailininkės Violetos Astrauskienės (Švėkšna) grafikos darbų parodą „Zodiako ženklai“.

Ilgai dar buvo bendraujama prie arbatos puodelio, skanaujama svečio vaišėmis – medumi. G. Šarka pažadėjo dar atvykti ir supažindinti su bičių pasauliu, nes yra bitininkas.

 

Raimonda Lomsargytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Ramučių filialo bibliotekininkė

Edukaciniame užsiėmime Edukaciniame užsiėmime Edukaciniame užsiėmime Edukaciniame užsiėmime

Spausdinti
Facebook komentarai