Knygų mugė Šilutėje

Knygų mugė Šilutėje

Spalio 6-ąją Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka šilutiškius ir miesto svečius pakvietė į prasmingą renginį – Knygų mugę. Joje savo leidybinę produkciją pristatė net šešios leidyklos: „Andrena“, „Baltos lankos“, „Charibdė“, „Gelmės“, „Homo Liber“, „Raidynėlis“. Jau iš ryto mugė sulaukė pirmųjų lankytojų – po vieną, po kelis, pulkeliais ar net didesniais būriais knygų mėgėjai, skaitytojai, smalsuoliai gužėjo į biblioteką. Kiekvienas Knygų mugėje patyrė gerų emocijų ir įspūdžių: vieni įsigijo norimą ar patinkančią knygą, kiti bendravo su leidyklų atstovais, diskutavo apie knygas ir jų autorius, treti tiesiog smalsiu žvilgsniu sekė gausią leidyklų pristatytų knygų kraitę. Juolab, kad pristatytos knygos pasižymėjo ir turinio įvairumu: nuo grožinės literatūros, knygelių vaikams, asmenybės tobulėjimui skirtų publikacijų iki žymių asmenų biografijų. Puikūs mugės lankytojų atsiliepimai teikia viltį, kad Knygų mugė į Šilutę dar sugrįš.

Knygų mugės lankytojai galėjo ne tik įsigyti knygų leidėjų kainomis, bet ir dalyvauti įvairiuose kultūriniuose renginiuose. Vienas iš tokių renginių buvo „Literatūrinės vizijos“, kurio metu tapytojas Arūnas Bėkšta vedė pokalbį apie tai, kaip literatūros kūriniai, daugiausia poezija, įkvepia autorių tapyti paveikslus. Vienas mėgstamiausių dailininko rašytojų, įkvepiantis jį kūrybai, yra Alis Balbierius. Tapytojas deklamavo šio autoriaus eiles ir bandė perteikti jų prasmę susirinkusiems. Dalyvavusieji kūrybiniame užsiėmime turėjo galimybę išbandyti savo kūrybinius gebėjimus – įsitraukti į pokalbį bei nupiešti piešinį, vaizduojantį autoriaus pasiūlytą eilėraštį.

 

 

Bibliotekininkystės ir kraštotyros skyriaus vyr. bibliotekininkė Virginija Veiverienė,
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė Kristina Kelmelienė

Knygų mugė Šilutėje Knygų mugė Šilutėje Knygų mugė Šilutėje Knygų mugė Šilutėje Knygų mugė Šilutėje Knygų mugė Šilutėje Knygų mugė Šilutėje Knygų mugė Šilutėje Knygų mugė Šilutėje Knygų mugė Šilutėje

Spausdinti
Facebook komentarai