Edukacija Senoji knygrišystė sulaukė didelio susidomėjimo tarp suaugusiųjų

Projekto „Knygrišystė knygių žemėje“ idėja įgyvendinta Pamario žemėje

Rugsėjo 4 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkai Rusnės saloje vykusio tarptautinio žuvienės virimo čempionato metu surengė edukaciją „Senoji knygrišystė“, vykdomą įgyvendinant projektą „Knygrišystė knygių žemėje“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos. Šiame renginyje svečiavosi ypač gausi auditorija, o norinčių dalyvauti edukacijoje buvo labai daug. Nors vesti užsiėmimą padėjo gera bibliotekos bičiulė ir savanorė Austėja Bendikaitė, tačiau dėl laiko stokos ir fizinių galimybių ne visi norintys galėjo mokytis knygos rišimo meno. Visus, norinčius išsamiau susipažinti su šiuo amatu, bibliotekininkai kviečia apsilankyti Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos organizuojamose veiklose „Senoji knygrišystė“.

Taigi, kol vyko žuvienės virimo čempionato parengiamieji darbai, šventės svečiai, belaukdami gardžios sriubos, dalyvavo įvairiose edukacinėse veiklose, tarp jų ir minėtose knygos rišimo dirbtuvėse. Šio užsiėmimo metu dalyviai pagal senąsias knygrišių tradicijas įsirišo vieno lanko knygeles natūralaus raugo odos viršeliais bei puošė jas specialiais įspaudais. Bibliotekininkai žinių apie šį amatą  sėmėsi iš Vilniaus knygrišių gildijos profesionalių knygrišių.

Knygos rišimo amatu domėjosi tiek vaikai, tiek suaugusieji. Jos vedėjams teko spėriai suktis ir mokyti dalyvius šio amato vingrybių. Nors edukacija „Senoji knygrišystė“ labiau orientuota į vaikus, tačiau įsirišti knygutę galėjo ir vyresniojo amžiaus šventės svečiai. Labai džiugu, kad užsiėmime dalyvavo ir šeimos, ypač kai gyvename tokiu laiku, kai reikia skubėti ir mažai laiko randame pabūti kartu.

Dalyvavimas su šia edukacija tokioje didelėje šventėje bibliotekininkams tapo tarsi šuoliu į žmonių širdis, nes daugelis net nežino ar neranda laiko pasidomėti, kokios veiklos vyksta Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Čia galima ne tik knygų pasiimti, bet ir dalyvauti renginiuose, konkursuose, edukaciniuose užsiėmimuose, kurie yra ne tik naudingi, bet ir patrauklūs lankytojams.

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė

 

Edukacijos Senoji knygrišystė dalyviai puošia įrištas knygutes Knygeles rišo ir vaikai, ir tėveliai Savanorė Austėja Bendikaitė talkininkauja vedant edukaciją Senoji Knygrišystė Šeimos dalyvauja edukacijoje Senoji knygrišystė Šeimos noriai dalyvavo edukacinėje veikloje Vaikai įspaudais puošė savo įrištas knygeles Vaikai mokėsi knygos įrišimo meno

Spausdinti
Facebook komentarai