Sveikatingumo paskaita Vilkyčių bibliotekoje

Sveikatingumo paskaita Vilkyčių bibliotekoje

Orams atvėsus labai svarbu rūpintis savo ir artimųjų sveikata, stiprinti imunitetą. Daug įvairių  patarimų bei receptų galima rasti periodinėje spaudoje, knygose, tačiau geriau informaciją išgirsti iš specialisto, negu rinkti iš įvairių šaltinių.

Spalio 28 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko sveikatingumo paskaita „Kaip stiprinti imunitetą?“. Susirinkusioms klausytojoms visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Irutė Bružienė pristatė medžiagą apie tai, kaip svarbu rūpintis savo sveikata, kaip stiprinti imunitetą ir išvengti peršalimo ligų. Tai pasiekti galima skiriant daugiau dėmesio savo organizmui.

Šaltojo sezono metu reikia tinkamai maitintis, vartoti daug sezoninių daržovių ir vaisių. Jose gausu sveikų vitaminų, mineralų ir ląstelienos. Patartina vartoti prieskoninius augalus: česnaką ir imbierą, kurie laikomi natūraliais antibiotikais. Gerti šiltas vietinių žolelių arbatas.  „Naudingiau gerti žaliąją arbatą, galima pasigaminti ar įsigyti prieskoninių žolelių mišinių. Tokios arbatos turi antioksidacinių savybių, padeda organizmui atsigauti,“ – patvirtino visuomenės sveikatos priežiūros specialistė.

I. Bružinė patarė atvėsus orams ir tamsiuoju metu neužsidaryti tarp keturių sienų, bet pabūti gryname ore, sportuoti, eiti pasivaikščioti, pavedžioti savo augintinį. Dar daug įdomios informacijos bei patarimų išgirdo paskaitos klausytojos. Jos atliko kvėpavimo pratimus, gerinančius  kraujotaką, mažinančius stresą, nerimą.

Paskaitos pabaigoje pokalbis apie imunitetą toliau tęsėsi prie mėtomis kvepiančio arbatos puodelio. Moterys dalinosi savo patirtimi ir receptais.

 

 

Palmyra Jančauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Sveikatingumo paskaita Vilkyčių bibliotekoje Sveikatingumo paskaita Vilkyčių bibliotekoje Sveikatingumo paskaita Vilkyčių bibliotekoje Sveikatingumo paskaita Vilkyčių bibliotekoje Sveikatingumo paskaita Vilkyčių bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai