Ketvirtokė G.Kiudytė deklamuoja eilėraštį

Popietė „Kalėdinio Senelio belaukiant“

Gruodžio 22 dieną F. Bajoraičio bibliotekos Gardamo filiale svečiavosi Gardamo progimnazijos trečios ir ketvirtos klasės mokiniai. Kai trumpiausios dienos ir ilgiausios naktys – atkeliauja pas vaikus Kalėdų senelis: apsilankė jis ir mokykloje, dalyvavo eglutės įžiebimo šventėje. Šventiniu laikotarpiu jis visur jau ir nebesuspėja, oro sąlygos nelepina, o kai reikia aplankyti atokias sodybas, tenka susidurti su iššūkiais, nepaslysti, nepargriūti, o dar ir kojų nesušlapti.

Susirinkę pradinukai Kalėdų Senelio nesulaukė, nes jis išskubėjo į gretimą kaimą, bet paliko dovanėlių, o kad šiuo laikotarpiu aplinkui vyksta stebuklai, tai Kalėdų senelis žiūrono pagalba galėjo stebėti, kaip kiekvienas iš susirinkusių pradinukų deklamavo eilėraštukus, dainavo daineles apie žiemą, Kalėdų Senelį ir baltas apsnigtas šventes.

Greitai prabėgo laikas. Bibliotekininkė įteikė maišelį dovanų. Kas ten? Niekas dar nežino, bet juk Kalėdų Senelis daug ką žino ir daug ką mato, o be to ir laiškus gauna apie vaikų norus, tad kiekvienas iš jų ras kažką malonaus.

F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė
Virginija Langienė

renginio akimirka Ketvirtokas V.Bajorinas Ketvirtokai (iš dešinės į kairę) R.Nausėda, U.Eidėnas, E.Stancikas

Spausdinti
Facebook komentarai