Edukacinis rytmetis „Kur gyvena knygos“

Edukacinis rytmetis „Kur gyvena knygos“

Sausio 18–19 dienomis Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filiale vyko edukaciniai užsiėmimai ,,Kur gyvena knygos“.

Saugų J. Mikšo pagrindinės mokyklos darželio grupės ,,Smalsučiai“ ir ,,Vabaliukai“ vaikai su mokytojomis Aušra Grybiene bei Daiva Šiliene lankėsi F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filiale. Bibliotekininkės papasakojo vaikams apie biblioteką, kaip joje reikėtų elgtis, paaiškino ir parodė, kur ir kaip reikėtų ieškoti savo amžiui tinkamų knygų.

Išklausę naujų pamokymų ir patarimų, būsimieji skaitytojai leidosi į knygų paieškas. Čia jiems patarinėjo ne tik bibliotekininkės, bet ir mokytojos. Vaikams buvo įdomu pamatyti Saugų bibliotekos fonde saugomas mažiausią ir didžiausią knygeles. Jie sužinojo, kad knygos gali būti ne tik popierinės, bet ir elektroninės. Bibliotekininkės uždavė keletą klausimų: „Ar knygelės gali sirgti? Ar jos yra aprengtos?“ Vaikai pagalvoję atsakė, kad jos irgi serga ir yra aprengtos.

Pavartę knygeles vaikai prižadėjo gražiai elgtis su knygelėmis. Bibliotekininkės džiaugiasi, kad bibliotekos stendai ištisus metus yra puošiami jaunųjų lankytojų piešinių parodėlėmis.

 

Rasa Strumylienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Saugų filialo bibliotekininkė

Edukacinis rytmetis „Kur gyvena knygos“ Edukacinis rytmetis „Kur gyvena knygos“ Edukacinis rytmetis „Kur gyvena knygos“

Spausdinti
Facebook komentarai