Mokiniams primintos Užgavėnių tradicijos ir papročiai

Mokiniams primintos Užgavėnių tradicijos ir papročiai

Vasario 21 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Katyčių filiale  1–6 klasių mokiniai dalyvavo literatūros popietėje ,,Užgavėnių tradicijos ir papročiai Mažojoje Lietuvoje“.

Mokiniai sužinojo apie šios žiemos šventės tradicijas ir papročius  Mažojoje Lietuvoje, mokėsi Užgavėnių dainų, lietuvių liaudies ratelių, ketureilių, žaidimų.

Visus labai sudomino bibliotekininkės pasakojimas, kaip pasigaminti šiupinį – tradicinį Mažosios Lietuvos Užgavėnių valgį. Ji pastebėjo, kad mūsų krašto šiupinys skyrėsi nuo šiupinio likusioje Lietuvoje ir pasiūlė tokio šiupinio paragauti. Mokytojai ir mokiniai ragavo patiekalą, o daugelis paprašė porciją pakartoti.

Renginio dalyviai puikiai atsiliepė apie renginį. Štai Emiliui tai buvo labai įdomus renginys, jis sužinojo daug naujo, o šiupinys buvo labai skanus. Tadui patiko mokytojo pasakojimas apie Užgavėnių persirengėlius. Nojus buvo nustebęs kai išgirdo, kad per Užgavėnes reikia suvalgyti 9 patiekalus. Urtė pageidavo daugiau tokių renginių, džiaugėsi pradinukų kaukėmis. Vytautė renginio metu išmoko naujų žaidimų, šokių.

Literatūros valandėlė paskatino dar didesnį mokinių domėjimąsi Mažosios Lietuvos tradicijomis ir papročiais, pagilino žinias apie mūsų kraštą.

 

Vanda Valaitienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Katyčių filialo bibliotekininkė

Mokiniams primintos Užgavėnių tradicijos ir papročiai Mokiniams primintos Užgavėnių tradicijos ir papročiai Mokiniams primintos Užgavėnių tradicijos ir papročiai Mokiniams primintos Užgavėnių tradicijos ir papročiai

Spausdinti
Facebook komentarai