Popietėje vaikai diskutavo gimtosios kalbos tema ir žaidė viktoriną

Popietėje vaikai diskutavo gimtosios kalbos tema ir žaidė viktoriną

Vasario 22 dieną į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filialą susirinko jaunieji bibliotekos bičiuliai paminėti Tarptautinę gimtosios kalbos dieną.

Popietės metu apžvelgtos naujausios bibliotekos fonduose esančios knygos,  diskutuota, ką kiekvienam iš mūsų reiškia gimtoji kalba, kokia ji svarbi ir ypatinga. Juk lietuvių kalba gyvuoja daugiau kaip 5 000 metų ir yra laikoma viena iš gražiausių visame pasaulyje.

Pasibaigus diskusijoms atėjo laikas lavinti protus. Bibliotekininkė popietės dalyvius pakvietė į „Quizze“  viktoriną „Gimtoji kalba“. Džiugu, kad ji sudomino vaikus, kai kurie klausimai privertė gerokai  pagalvoti, o jauniausiems dalyviams į pagalbą kibo mamytės.

Trys gudriausieji, Andrėja, Jolita ir Jurgita, buvo apdovanoti prizais, o likusieji dalyviai džiaugėsi  saldžiomis dovanėlėmis.

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Bikavėnų filialo bibliotekininkė

Popietėje vaikai diskutavo gimtosios kalbos tema ir žaidė viktoriną Popietėje vaikai diskutavo gimtosios kalbos tema ir žaidė viktoriną Popietėje vaikai diskutavo gimtosios kalbos tema ir žaidė viktoriną Popietėje vaikai diskutavo gimtosios kalbos tema ir žaidė viktoriną Popietėje vaikai diskutavo gimtosios kalbos tema ir žaidė viktoriną

Spausdinti
Facebook komentarai