Mokomės kompiuterinio raštingumo

Mokomės kompiuterinio raštingumo

Šiandien daugelis iš mūsų nebeįsivaizduojame dienos be kompiuterio ar interneto. vaikai – ne išimtis. Kompiuteris reikalingas tiek mokymuisi, darbui, tiek laisvalaikiui praleisti.

Vasario 23 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filiale lankėsi Saugų J. Mikšo pagrindinės mokyklos priešmokyklinės grupės „Smalsučių“ grupės vaikai, lydimi mokytojos Aušros Grybienės. Jie pirmą kartą buvo supažindinami su kompiuteriu ir naudojimosi biblioteka  taisyklėmis.

Bibliotekoje galima atrasti ne tik daugybę įdomių knygelių, tačiau galima naudotis ir kompiuterio. Pirmiausiai vaikai turi bibliotekoje įsigyti Skaitytojo pažymėjimą, kad galėtų skaityti knygeles ir naudotis kompiuteriu. Jauniesiems bibliotekos lankytojams papasakota, kaip saugiai naudotis kompiuteriu, įspėta, kad negalima pasakyti savo slaptažodžio kitiems vaikams. Žaidžiant žaidimus, žiūrint filmukus pabaigoje būtinai reikia atsijungti nuo programų, kad kiti vaikai negalėtų naudotis slaptažodžiu.

Paklausus vaikų, kas moka naudotis kompiuteriu, būsimoji pirmokė Elija parodė savo draugams, kaip reikia įjungti kompiuterį ir jį išjungti. Vaikai kompiuteriu piešė paveikslėlius, jiems buvo įdomu išmokti spalvotai nupiešti  bet kokį piešinį.

 

Regina Juškienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Saugų filialo bibliotekininkės padėjėja

Mokomės kompiuterinio raštingumo

Spausdinti
Facebook komentarai