Daugiau knygų, daugiau šviesos, daugiau spalvų

Daugiau knygų, daugiau šviesos, daugiau spalvų

Kovo 7 dieną Saugų J. Mikšo pagrindinės mokyklos 3 klasės mokiniai, lydimi mokytojos Aušros Grybienės, apsilankė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filiale, kur vyko literatūros valanda, skirta artėjančiai Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai ir Lietuvių kalbos dienoms paminėti.

Apsilankymo metu mokytoja papildė mokinių žinias apie 1990 metų kovo 11-ąją Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pasirašytą Aktą dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo. Vaikams papasakota, kad Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdis daug prisidėjo atstatant šalies nepriklausomybę.

Vaikai sužinojo apie spaudos draudimą sovietinės okupacijos laikotarpiu. Kalbant apie tuometinius istorinius įvykius, mokiniams pasiūlyta paskaityti lietuvių autorių poezijos. Vėliau vaikai po vieną išsirinktą eilėraštį nusirašė į savo sąsiuvinius, žadėdami namuose išmokti raiškiai skaityti.

Bibliotekoje pradinukai turėjo galimybę ne tik išgirsti liudijimus apie svarbius šaliai įvykius, tačiau ir patyrinėti lietuvišką spaudą.

Regina Juškienė ir Rasa Strumylienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Saugų filialo bibliotekininkės

Daugiau knygų, daugiau šviesos, daugiau  spalvų

Spausdinti
Facebook komentarai