Renginio dalyviai

Saugų bibliotekoje pirmokams surengta pažintinė valandėlė

Pasibaigus vasarai ir  atėjus rudeniui vaikai sugrįžo į mokyklą. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filiale atsirado naujų skaitytojų – tai pirmokėliai. Lydimi Saugų J. Mikšo pagrindinės mokyklos mokytojos Julijos Jauniuvienės rugsėjo 28 dieną jie dalyvavo pažintinėje valandėlėje „Surask mane lentynoje“. Vaikai sužinojo, kad knygos turi namus – biblioteką, kad jos turi ir savo aprangą – viršelį, kuris padeda joms ilgiau tarnauti.

Knygos gyvenimas primena žmogaus gyvenimą – iš pradžių būna naujos – jaunos, vėliau pasensta. Jos visada nori būti švarios, tvarkingos, puošnios, tačiau ir joms pasitaiko „susirgti“… Su jaunaisiais skaitytojais bibliotekininkė aiškinosi, kaip reikia gydyti tokias knygeles. Pirmokai susipažino su biblioteka ir jos taisyklėmis, knygų skyriais, vaikams skirta literatūra. Bibliotekininkės atsakė į daugybę juos dominusių klausimų.

Pirmokai užsiregistravo bibliotekoje ir pažadėjo dažniau joje lankytis, tapti tikrais knygelių draugais, gražiai su jomis elgtis. Vaikams buvo įteikti skaitytojo pažymėjimai bei skirtukai perskaitytų knygelių puslapiams pasižymėti.

Rasa Strumylienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Saugų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai