Pasakos beiskant

Vaikai bibliotekoje ieškojo pasakos

Vasario 3 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filiale vyko edukacinis rytmetis „Pasakos beieškant“. Saugų J. Mikšo pagrindinės mokyklos 2 klasės mokiniai (mokyt.  Birutė Kaminskienė) puikiai nusiteikę aplankė biblioteką. Perskaitę po pasakų knygelę, skubėjo papasakoti apie jiems įsiminusius herojus. Kiekvienas  mokinukas savais žodžiais klasės draugams perteikė tai,  kas patiko perskaičius pasakų knygelę ir rekomendavo ją skaityti. Mokiniai pagal pasakų siužetus nupiešė ir jų personažus – nuo paukščių iki karalių bei kareivių.

Pasakos yra būdas vaikams sužinoti  apie gyvenimą, likimą, gėrio ir blogio priešpriešą. Tai ir priemonė nugalėti kylančius konfliktus, problemas, rasti išeitį. Negi šiais technologijų laikais pasakų negali pakeisti kompiuteris ar televizija? Pasakose galima rasti daug įvairių apibūdinimų ir epitetų – nuo briliantais išpuoštų rūmų iki samanomis apaugusių miško trobelių, nuo gražiausių pasaulyje karalaičių iki jūros pabaisų.

Vaikystėje bene kiekvienas susiduria su pasakų pasauliu. Iš pradžių pasakas savo atžaloms  skaito tėvai, kiek paaugę vaikai knygeles renkasi skaityti patys. Niekada nėra per anksti vaikams sekti ir skaityti pasakas. Sekti pasakas ir dainuoti lopšines galima nuo pat pirmųjų kūdikio gyvenimo dienų.

 

Rasa Strumylienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Saugų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai