Vaikams pristatytos bibliotekoje teikiamos paslaugos

Vaikams pristatytos bibliotekoje teikiamos paslaugos

Vasario 24 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale apsilankė būsimieji skaitytojai – 3–4 metų darželinukai su auklėtoja Irena ir jos padėjėja.  Vaikams buvo smalsu sužinoti,  kur gyvena knygutės, kokių knygelių yra bibliotekoje, kaip elgtis su jomis, kaip jas tausoti, kaip „gydyti“ knygelę ištikus bėdai. Jauniesiems lankytojams papasakota, kad bibliotekoje galima ne tik skaityti, pasiskolinti knygutę į namus, bet ir piešti, žaisti žaidimus, naudotis kompiuteriais. Jie sužinojo, kad bibliotekoje negalima triukšmauti. Pasivaikštinėję po biblioteką, pavartę knygeles dalyviai paklausė pasakaitės apie tris kačiukus, pasižiūrėjo knygelės paveikslėlius.

Laikas knygų namuose greitai prabėgo, atėjo laikas išsiskirti. Auklėtoja kartu su darželinukais  pasiėmė knygelių skaityti darželyje, o vaikai pažadėjo į biblioteką ateiti su tėveliais.

 

Rasa Stasiuvienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkė

Vaikams pristatytos bibliotekoje teikiamos paslaugos Vaikams pristatytos bibliotekoje teikiamos paslaugos Vaikams pristatytos bibliotekoje teikiamos paslaugos

Spausdinti
Facebook komentarai