Saugus elgesys internete

Mokymai Rusnės pradinukams „Saugus elgesys internete“

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale vyko du Saugesnio interneto savaitės renginiai pradinukams. Pirmąją renginio dieną, vasario 26-ąją, medijų raštingumo veikloje dalyvavo 15 trečių ir ketvirtų klasių mokinių, o antrąją dieną, vasario 28-ąją, į renginį sugužėjo 16 pirmokų ir antrokų. Mokinius lydėjo trys pradinių klasių mokytojos ir padėjėja. Renginyje mielai sutiko dalyvauti ir su dalyviais aktualia tema pabendrauti TAVPK Šilutės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Jurgita Kaktienė. Mokymų tikslas – išsiaiškinti, su kuo galima bendrauti socialiniuose tinkluose, žaidžiant žaidimus, su kuo susirašinėti žinutėmis. Paaiškinta, kaip svarbu saugoti ir niekam neatskleisti asmeninės informacijos. Kalbėta, kokios grėsmės laukia ją atskleidus.

Bendruomenės pareigūnė papasakojo vaikams, kokio amžiaus sulaukus galima registruotis feisbuke. Ji pateikė realių pavyzdžių apie apgaules ir mergaičių šantažą internete. Visi aktyviai dalyvavo mokymuose, dalijosi mintimis, ką veikia su telefonais, planšetėmis bei kompiuteriais. Vaikams buvo akcentuojama, kad labai svarbu ištikus grėsmei ar įvykus patyčioms kreiptis pagalbos į tėvelius, globėjus ar mokytojus.

Mokymų metu mokinukai atliko praktinę užduotį  – turėjo atskirti asmeninę informaciją nuo  neasmeninės. Pabaigoje vyko žaidimai, kur pateiktose įvairiose situacijose vaikai sprendė,  kaip reikia pasielgti situacijų veikėjams.

Organizuodamas šiuos medijų raštingumo mokymus moksleiviams Rusnės filialas dalyvauja projekto „Medijų raštingumo stiprinimas bendruomenėse: kritinį mąstymą ugdykime kartu!“ konkurse.

 

Rasa Stasiuvienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkė

Saugus elgesys internete Saugus elgesys internete Saugus elgesys internete

Spausdinti
Facebook komentarai