Renginio akimirka

Vilimanto Zablockio knyga sudomino metafizika besidominčius skaitytojus

Balandžio 20 dieną į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filialą sugužėjo būrelis skaitytojų, kuriems nereikėjo įrodinėti, kad popietė bus įdomi, nes vyko susitikimas su metafizikos mokslų dr. Vilimantu Zablockiu – Lietuvos menų ir mokslo asociacijos „Vydūno šviesa“ įkūrėju ir prezidentu, visuomenininku, lektoriumi, rašytoju. Svečias pristatė savo knygą „Įrodyk man…“.

Knygoje autorius populiariai aprašo dualumo suvokimą, kuris susiformavo dėl laikino fizinio ir amžinų dvasinių pasaulių realybės. Jis tyrinėja žmonijos bei Žemės gyvasties keliones link aukštesnės sąmonės lygmens. Tai yra lyg Aukštųjų kosminės kilmės dvasinių Mokytojų perspėjimas, kad neišvengiamai artėja laikas ruoštis netolimos ateities įvykiams, nes žmonija pati akivaizdžiai mato ir supranta, kokia dramatiška ir trapi yra mūsų fizinio pasaulio evoliucija. Autorius neturi tikslo gąsdinti skaitytojų, bet pataria domėtis ir veikti.

Skaitytojus sudomino gvildenamos temos. Daugelis norėjo knygą įsigyti, rezervavo autoriaus  dovanotą knygą skaityti namuose. Rusniškiai uždavė įvairių klausimų V. Zablockiui.

Susitikimo pabaigoje svečias pristatė tris meno kūrinius, kurių kompozicijos sudarytos iš virinimo proceso metu išsilydžiusio metalo.

Rasa Stasiuvienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkė

Renginio akimirka Renginio akimirka

Spausdinti
Facebook komentarai