Tradicinis Šaktarpis Rusnės saloje

Tradicinis Šaktarpis Rusnės saloje

Praūžė vėjuota balandžio 15-oji, nusinešdama į praeitį dar vieną Rusnės miestelio Šaktarpio šventę. Tądien rusniškius ir svečius sveikino Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, linksmino ir šokti kvietė Juknaičių bei Švėkšnos šokių kolektyvai, geras emocijas kėlė Rusnės žirgai bei atrakcijos, skirtos Žirgo metams paminėti. Dėmesio ir sveikinimų sulaukė nuostabi kraštietė Aušra Šlažienė, kuri už vietos kultūros puoselėjimą įrašyta į Rusnės garbės knygą. Tai aštuntoji tokiu būdu pagerbta asmenybė Rusnės saloje.

Vien linksmybėmis sotus nebūsi. Kiekvienas galėjo kaip reikiant pasisotinti skanaudamas  kulinarinio paveldo patiekalus. Rinktis tikrai buvo iš ko: tradicinė žuvienė, rūgštynių sriuba, vikingų duona ir bandelės, vaikystėje pamėgti saldumynai, mokykloje valgyti blynai,  pasieniečių košė, plovas, šiurpa, perlinių kruopų košė, bulviniai blynai, kiti patiekalai.  Šįkart Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filialo bibliotekininkė šiupinio nevirė, o vaišino kitaip – pasiūlė ragauti intelektualių salotų. Daug kam knietėjo sužinoti receptą. Salotos iš bibliotekos, tad, kaip ir literatūroje, jose yra komedijos ir dramos, lyrinių nukrypimų ir, be abejonės, meilės užpilo. Smalsu, kas tai? Intriga išlieka iki kito karto – atvyksi, paragausi, sužinosi.

Rusnės salos gyventojams žvarbus vėjas ir šaltis nebaisus, svarbu gera nuotaika, o ją palaikyti padėjo Šaktarpio šventės metu vykę grupių „Kitava“ bei „Biplan“ koncertai.

 

Rasa Stasiuvienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės fil. bibliotekininkė

Tradicinis Šaktarpis Rusnės saloje Tradicinis Šaktarpis Rusnės saloje Tradicinis Šaktarpis Rusnės saloje Tradicinis Šaktarpis Rusnės salojen

Spausdinti
Facebook komentarai