Akcija „Vienybė šviečia – „RADAROM“ Rusnėje

Akcija „Vienybė šviečia – „RADAROM“ Rusnėje

Vasario 23-iosios popietę į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filialą tylomis rinkosi rusniškiai, Rusnės svečiai ir čia, saloje, laikinuosius namus atradę ukrainiečiai. Tądien buvo paminėtos karo Ukrainoje pradžios išvakarės.

Palaikydami ukrainiečių tautą žmonės jungėsi į vienybės ir solidarumo akciją „Vienybė šviečia – „RADAROM“ ir bibliotekoje kartu su Rusnės seniūnija surengė Lietuvos bei Ukrainos vėliavėlių gaminimo dirbtuves. Ir vaikai, ir suaugę mielai ėmėsi darbo: kas pjaustė spalvotą popierių, kas jį lankstė, o kas klijavo jį ant lazdelių, formuodami dvispalves ir trispalves vėliavėles. Dirbtuvėlių  dalyviai triūsė geras dvi valandas, o po to vaišinosi arbata, ukrainiečių moterų keptais skanėstais bei ruošėsi visu būriu eiti į Rusnės parkelį ir jį  papuošti pagamintomis vėliavėlėmis.

Rusnės parke nuvilnijo dvi bangos – mėlyna, geltona ir geltona, žalia, raudona. Uždegtos  atminimo žvakutės. Ukrainiečiai su ašaromis akyse dalinosi prisiminimais apie karo Ukrainoje pradžią prieš du metus, apie dabartį. Jie dėkojo už palaikymą, už tai, kad Rusnėje gali jaustis kaip namuose, nors, aišku, gimtųjų namų niekuo nepakeisi. Neliko abejingi ir pro šalį važiuojantys žmonės: stojo automobiliai, žmonės ėjo draugėn palaikyti ukrainiečių, dėkojo už gražią iniciatyvą.

Tegu negęsta vienybė ir solidarumas mūsų širdyse.

 

Rasa Stasiuvienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkė

Akcija „Vienybė šviečia – „RADAROM“ Rusnėje Akcija „Vienybė šviečia – „RADAROM“ Rusnėje Akcija „Vienybė šviečia – „RADAROM“ Rusnėje Akcija „Vienybė šviečia – „RADAROM“ Rusnėje Akcija „Vienybė šviečia – „RADAROM“ Rusnėje Akcija „Vienybė šviečia – „RADAROM“ Rusnėje

Spausdinti
Facebook komentarai