Garsinių skaitymų metu vaikai gaudė savo svajones

Garsinių skaitymų metu vaikai gaudė savo svajones

Gražiausias lietuviškas žodis, gegužės 5 dieną skambėjęs Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale,  – „svajonės“ , kuris ketvirtokų mintyse ir lūpose sukosi visą rytą. Garsiniai   skaitymai skirti Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai.

Vaikai išgirdo dvi istorijas iš knygos „Pinigai ir kiti Gilučių šeimos reikalai“. Viena istorija byloja, kad reikia taupyti ne tik svajonėms, kelionėms, bet ir skirti tiems, kuriems paramos labiausiai reikia. Kitoje istorijoje apie svajones vaikai išgirdo, kad „turint svajonę, ją reikia vizualizuoti. Na, nupiešti ant lapo, pasidėti matomoje vietoje, tada ji išsipildys daug greičiau“. Tai minčiai pritarė ir mokytoja Eglė, mat vizualizavus savo svajonę ji išsipildė. Pasiklausę istorijų, mokinukai rinkosi po knygą skaityti namuose. Smagu matyti, kad jie rado tai, ko ieškojo.

Mokytojai pasiūlius, vaikai ėmėsi piešti savo svajones.  O svajonės vaikų įvairios, visko ant popieriaus neišdėliosi: vieno berniuko svajonė – „ Lego“ konstruktorius, kito – turėti Pakalnės mažąją kepyklėlę. Dar jie svajoja apie mechanines dirbtuves, tapti gaisrininku ar dirbti darbą, susijusį su  informacinėmis technologijomis. Dvi mergaitės svajoja turėti nuosavus ponių veislės arkliukus, o Urtės svajonė dalyvauti mėgstamos korėjiečių grupės „BTS“ koncerte.

Visos svajonės nugulė ant popieriaus lapų ir bus viešinamos Rusnės bibliotekoje. Mokinukai  nufotografuoti prie iškabintų jų pavaizduotų svajonių.

Kupini gerų įspūdžių ir tauškėdami apie savo svajones vaikai paliko biblioteką, o bibliotekininkė pažadėjo saugoti visas vaikų svajones, kad pralėkus laikui svajotojai galėtų atsigręžti ir pažiūrėti ar svajonės išsipildė.

 

Rasa Stasiuvienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkė

Garsinių skaitymų metu vaikai gaudė savo svajones Garsinių skaitymų metu vaikai gaudė savo svajones Garsinių skaitymų metu vaikai gaudė savo svajones Garsinių skaitymų metu vaikai gaudė savo svajones Garsinių skaitymų metu vaikai gaudė savo svajones Garsinių skaitymų metu vaikai gaudė savo svajones Garsinių skaitymų metu vaikai gaudė savo svajones Garsinių skaitymų metu vaikai gaudė savo svajones Garsinių skaitymų metu vaikai gaudė savo svajones Garsinių skaitymų metu vaikai gaudė savo svajones

Spausdinti
Facebook komentarai