Vaikai pristatė savo sukurtas knygeles

Vaikai pristatė savo sukurtas knygeles

Gana daug dienų Šilutės Pamario progimnazijos Rusnės skyriaus priešmokyklinio ugdymo grupės „Skruzdėliukai“ auklėtiniai su mokytoja Vida Grabauskiene  kūrė savo knygeles – karpė, klijavo, rašė eilėraščius, visaip jas puošė. Grupės veiklose dalyvavo ir du ukrainiečių vaikai, laikinai apsigyvenę Rusnėje. Kovo 31 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale apsilankę „Skruzdėliukai“ pristatė bendrai sukurtą knygelę.

Daugybė įvairiausių knygų, žaidimai, kompiuterių klasė. Viskas įdomu bibliotekoje. Ne vienas čia jau lankėsi su tėveliais ar vyresniais broliais, seserimis, bet su draugais irgi įdomu. Bibliotekininkas parodė įvairiausių knygų – didelių ir mažų, naujų ir senų. Susirinkusieji tarp jų pamatė ir jiems pažįstamas, tėvelių ar auklėtojų skaitytas knygeles. O nematytų kiek…

Vaikai demonstravo savo rankomis padarytas knygeles, pasakojo istorijas, skaitė pirmuosius sueiliuotus tekstus. Tema vijosi temą, klausimas – klausimą, įspūdžiai liejosi per kraštus. Būsimieji skaitytojai puikiai žino, kad knygelės mėgsta švarą ir tvarką. Jų negalima plėšyti, vartyti nešvariomis rankomis, o netyčia įplėštas bibliotekininkai „gydo“ – klijuoja. Visą tvarką čia prižiūri bibliotekos fėja, kuri visada stovi ant palangės ir viską mato. Ji tikrai gali išdykėlius sudrausminti ar net lauk išprašyti, bet vaikai pasižadėjo būti drausmingi bei stropūs skaitytojai. Juk rudenį jie keliaus į tikrą mokyklą.

 

Algimantas Čėsna,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo vyresn. bibliotekininkas

Vaikai pristatė savo sukurtas knygeles Vaikai pristatė savo sukurtas knygeles Vaikai pristatė savo sukurtas knygeles

Spausdinti
Facebook komentarai