Kas greičiau suras

Mokiniams Rusnės bibliotekoje surengta lietuvių kalbos pamoka

Šiemet jau 22-ąjį kartą švenčiama Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Šių metų šūkis – „Tvari biblioteka“. Šia proga balandžio 27 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale apsilankė jaunieji bibliotekos bičiuliai iš Pamario progimnazijos Rusnės skyriaus. Tai ketvirtokai su mokytoja Violeta Lengviniene.

PamokaVyko lietuvių kalbos pamoka. Vaikai turėjo pagal iš anksto parengtas užduotis bibliotekos fonduose surasti jiems jau žinomų iš mokomosios programos lietuvių autorių kūrinius, išsirinkti jiems patinkančią ištrauką, joje rasti nurodytas kalbos dalis ir taip toliau. Darbas vyko intensyviai bei produktyviai. Knygos kartais irgi moka pasislėpti, bet užduotys buvo įveiktos, už jas atsiskaityta.  Mokiniai dar kartą įsitikino, kokia skambi ir turtinga gimtoji kalba, kiek čia linksnių, kokių skambių posakių apstu. Įdomu palyginti Kristijono Donelaičio būrų kalbą su šiuolaikinių autorių kalbos stiliumi. Prireikė ir mokytojos pagalbos, norint išsiaiškinti vieno ar kito žodelio reikšmę. O kur dar galimybė ištrūkti iš pavasarį taip nusibodusios klasės. Gera.

Vaikai po pamokos apžiūrėjo Rusnės bibliotekoje eksponuojamą Pašyšių filiale vykusios  jaunimo akcijos „Atverk duris vasarai“ dalyvių darbų parodą „Tarp mūsų, mergaičių“. Jiems patiko darbelių spalvingumas, netikėtas medžiagų panaudojimas. Taigi, dar vienas bendras susitikimas su biblioteka užskaitytas.

 

Algimantas Čėsna,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
vyresnysis bibliotekininkas

Yra ko pasimokyti Įdomu,kam geriau seksis Dažni bibliotekos svečiai

Spausdinti
Facebook komentarai