Pažintis su Palanga skaitant knygą

Pažintis su Palanga skaitant knygą

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filialo bibliotekininkė balandžio 28 dieną Juknaičių vaikų dienos centro auklėtiniams pristatė knygą „Eva ir Ema Palangoje“. Tai pirmoji prosenelės pavarde pasirašiusių dvynukių Aurikos ir Erikos Kettler knyga, paremta tikromis seserų vaikystės istorijomis.

Keliaujant knygos puslapiais vaikai kartu su dvynukėmis susipažįsta su jūra ir jos gyventojais, miškais ir jų gėrybėmis, Palangos kurorto istorija ir legendomis. Sužino, kad Palanga seniau buvo tik mažas žvejų kaimelis. Žvejų nameliai stovėjo taip arti jūros, kad vėjas nuolat juos užpustydavo iki pat palangių, tai gal iš to kilo ir miestelio pavadinimas – po langu – Palanga.

Bibliotekininkei skaitant knygutę vaikai apsilankė Gintaro muziejuje, sužinojo, kas yra inkliuzai ir kaip atsiranda gintarai. Knygoje rašoma, kad prieš daug milijonų metų miškuose augo didžiulės pušys, o iš jų varvėjo tirštos ir lipnios augalų sultys  – sakai. Jų buvo tiek daug, kad varvėjo ant žemės, kur įklimpęs vabzdys ar augalas ne savo noru ten likdavo amžiams. Taip susiformavo gintaro gabaliukai – inkliuzai, kuriuose galima pamatyti amžiams sustingusias skruzdėles, voriukus, uodus, muses, gėlytes ir žolytes.

Energingos ir smalsios dvynės išmoksta važiuoti dviračiu, pasidaryti lankus ir strėles, naktį gaudo vaiduoklius, landžioja po paslaptingus bunkerius, o į savo žygius įtraukia ir kurorte atostogaujančius naujus draugus.

Paklausę skaitomos knygos, vaikai susiskirstė į dvi komandas ir buvo pakviesti pamiklinti galveles bei pirštelius dalyvaujant dėlionės lenktynėse. Saldus prizas atiteko mergaičių komandai.

Mokiniai pasidžiaugė bibliotekoje eksponuojamomis parodomis: Juknaičių pagrindinės mokyklos mokinės Džiugos Sidaravičiūtės rankdarbių paroda „Šarangė varangė gražiai susirangė“, Juknaičių pagrindinės mokyklos „Auksarankių“ būrelio rankdarbių paroda „Margos Velykėlės“ ir Dainoros Vingytės (Vilnius) grafikos darbų paroda ,, Kitokie…“.

 

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

Pažintis su Palanga skaitant knygą Pažintis su Palanga skaitant knygą Pažintis su Palanga skaitant knygą Pažintis su Palanga skaitant knygą

Spausdinti
Facebook komentarai