Užsiėmime aptarta neuroedukacinių metodų nauda emocinei ir dvasinei sveikatai

Užsiėmime aptarta neuroedukacinių metodų nauda emocinei ir dvasinei sveikatai

Balandžio 26 dieną  Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Degučių filiale vyko neuroedukacinis užsiėmimas, kurį vedė neuroedukatorė ir neuropraktikė Daiva Augaitienė (Tauragė). Ji rėmėsi Marijos Mendelės-Leliugienės neuroedukaciniais metodais, aptarė jų naudą fizinei, emocinei ir dvasinei sveikatai.

Neuroedukacinis užsiėmimas prasidėjo nuo savęs pažinimo. Popieriaus lape per 3 minutes reikėjo užrašyti daugiau kaip 30 gerų savo būdo savybių. Apibūdintos tik 8 savybės, o jų yra apie 70. Daugumą jų edukatorė išvardijo. Paskui dalyviai pasinėrė į kūrybinį procesą. Vyko piešimas įvairiomis spalvomis dideliame popieriaus lape. Piešiant galima tiesiog mėgautis gyvenimu ir būti maksimaliai pozityviai nusiteikus. Kas minutę piešinys keliavo iš vienų rankų į kitas. Kiekvienas dalyvis turėjo pratęsti mintį piešdamas. Būtent šiame kūrybos procese žmogus pats stiprina savo psichoemocinę sveikatą, išmoksta suvaldyti minčių srautus, keisti mąstymą, pereiti nuo negatyvių minčių prie pozityvių.

Tokie neuroedukaciniai užsiėmimai padeda plačiau pažvelgti į vidiniame ir išoriniame pasaulyje vykstančius reiškinius, įgyti naujų žinių ir saugiau pasivaikščioti po savo vidinę visatą.

Užsiėmimas skirtas Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei „Kartu įveikiant krizes“.

 

Elena Dragūnienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios  bibliotekos
Degučių  filialo bibliotekininkė

Užsiėmime aptarta neuroedukacinių metodų nauda emocinei ir dvasinei sveikatai Užsiėmime aptarta neuroedukacinių metodų nauda emocinei ir dvasinei sveikatai Užsiėmime aptarta neuroedukacinių metodų nauda emocinei ir dvasinei sveikatai

Spausdinti
Facebook komentarai