Pradėti bibliotekos projekto įgyvendinimo darbai

Pradėti bibliotekos projekto įgyvendinimo darbai

Įgyvendinant projektą „Svečiuose pas Fridrichą Bajoraitį“ jau pradėti darbai ir kuriamas galvosūkių kambarys. Bibliotekos lankytojai bus kviečiami iš arčiau pažinti inovatyviu būdu pristatytą F. Bajoraičio asmenybę, jo kūrybinę ir kultūrinę veiklą, pajausti jo gyvenamojo laikotarpio dvasią.

Galvosūkių kambaryje kūrybinių industrijų atstovai įdiegs naujausius technologijų sprendimus ir sukurs 3D ir video instaliaciją – Lietuvių keliaujančio knygyno įkūrėjo Fridricho Bajoraičio trimatį kalbantį veido atvaizdą bei videoprojekciją, integruotą su interaktyviomis galvosūkių užduotimis.

Vykdant projektą į kūrybinius procesus įsitraukė Šilutės miesto bendrojo ugdymo mokyklų, Šilutės meno mokyklos pedagogai bei moksleiviai. Bibliotekininkams pateikus surinktą medžiagą apie F. Bajoraitį mokiniai siūlo savo kūrybines bei menines idėjas, padeda kartu jas įgyvendinti. Bendrojo ugdymo mokyklų moksleiviai, savanoriai prisideda kuriant ir užduotis galvosūkių kambariui. Bibliotekos „Coder Dojo“ būrelio jaunieji programuotojai kartu su būrelio vadovu O. Kulda kuria interaktyvių užduočių, galvosūkių programos dizainą. Užduotys programuojamos naudojant JavaScript programavimo kalbą, jos vėliau bus perkeltos į interaktyvų ekraną.

Nauja interaktyvi Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos paslauga bus pradėta teikti dar šių metų pabaigoje.

 

Sandra Jablonskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vedėja

Pradėti bibliotekos projekto įgyvendinimo darbai Pradėti bibliotekos projekto įgyvendinimo darbai Pradėti bibliotekos projekto įgyvendinimo darbai Pradėti bibliotekos projekto įgyvendinimo darbai Pradėti bibliotekos projekto įgyvendinimo darbai

Spausdinti
Facebook komentarai