CoderDojo

Šeštasis programavimo būrelio „CoderDojo“ sezonas Šilutėje

Startavo naujas „Coder Dojo“ programavimo būrelio sezonas Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Nemokamą būrelį veda bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius.

Iš pradžių visi susipažino su naujais būrelio nariais, po to pradėjo kurti žaidimą skirtą Helovinui.  Būtent to šiemet ir pradėta mokyti Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje veikiančiame „CoderDojo“ programavimo būrelyje.

Jaunimas su dideliu entuziazmu ir susidomėjimu klausėsi teorinių žinių bei žengė pirmuosius žingsnius kuriant savo programą.

Būrelis „CoderDojo“ leidžia vaikams ne tik mokytis programavimo pagrindų, bet ir skatina kūrybiškumą, savarankiškumą, smalsumą ir kitus įgūdžius, užimančius svarbų vaidmenį renkantis vadinamąsias ateities profesijas.

„Coder Dojo“ būrelyje vaikai ne tik mokosi kurti programas, bet lavina ir kitus įgūdžius, reikalingus sėkmingam darbui technologijų industrijose. Dalyviams reikia  žinių apie dizainą, smulkiąją elektroniką, 3D, animaciją.

Būrelio „CoderDojo“ veiklos vykdomos įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Programavimo studija“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

 

Ovidijus Kulda,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius

CoderDojo CoderDojo CoderDojo

Spausdinti
Facebook komentarai