Žaidžia stalo žaidimą

Žaisdami stalo žaidimą mokiniai plėtė žinias apie Šilutę

Gruodžio 13 dieną vyko Kultūros paso paslauga – edukacinis užsiėmimas „Keliauk ir pažink Šilutę“, kuriame dalyvavo Šilutės profesinio mokymo centro Paslaugų ir turizmo skyriaus virėjo specialybės moksleiviai.

Dalyviams pristatyta žaidimo sudėtis bei paaiškintos taisyklės. Išdalinus žaidimų komplektus komandomis susiskirstę jaunuoliai entuziastingai pradėjo žaidimą. Jaunimas tarpusavyje sėkmingai diskutavo. Moksleiviai turėjo puikią galimybę pažinti ar iš naujo atrasti Šilutės miesto istorijos ir kultūros paveldą. Žaidėjai buvo supažindinti su miesto istorija, architektūra, kultūra, tradicijomis, papročiais, čia gyvenusiais žmonėmis, iškiliomis asmenybėmis, lankytinomis vietomis, gamtos paminklais ir reiškiniais. Dalyviai rideno kauliuką, keliavo žaidimo lenta ir atsakinėjo į jiems pateiktus klausimus kortelėse.

Edukacijos metu visos veiklos turinys ir raiškos formos skatino pažinti kultūrą bei domėtis skirtingais kultūriniais reiškiniais bei aplinkomis. Tai padeda ugdyti jaunimo kultūrinį sąmoningumą, plėsti supratimą apie kultūrines raiškos ir komunikavimo formas. Užsiėmimo metu formuotas teigiamas požiūris į Šilutės krašto kultūros paveldą bei tradicijas, prisidėta prie prigimtinės kultūros puoselėjimo ir, žinoma, ugdytas kultūrinis tapatumas. Pasibaigus edukacijai su moksleiviais aptartas stalo žaidimas. Diskusijos metu jie dalijosi mintimis apie tai, ką naujo sužinojo, ką labiausiai įsidėmėjo. Žaidėjai apdovanoti saldžiomis dovanomis.

Ovidijus Normantas,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas

Jaunimas dalyvauja edukacijoje Atsakinėja į klausimus Edukacija apie Šilutę Edukacija

Spausdinti
Facebook komentarai