Auditorija

Pristatyta legendinio žurnalisto Henriko Vaitiekūno knyga

Šilutiškiai lapkričio 14 dieną rinkosi į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką, kur vyko susitikimas su legendiniu žurnalistu, redaktoriumi, laidų kūrėju ir vedėju, talentingu žodžio meistru Henriku Vaitiekūnu. Susitikimo metu pristatyta jo debiutinė patarimų bei pamąstymų knyga „Felčerio užrašai. Sveikatos patarimai, pamąstymai ir gera dozė humoro, praversianti visais gyvenimo atvejais“.

Žinomas žurnalistas jau senokai yra dingęs iš ekranų, tačiau niekur neprapuolęs iš žurnalistikos – rašo straipsnius spaudai ir aktyviai dalijasi savo įžvalgomis socialinėje medijoje. H. Vaitiekūnas – intriguojančių ir šmaikščių istorijų kūrimo meistras. Žaismingu stiliumi parašytoje debiutinėje publicistikos knygoje „Felčerio užrašai“ sudėta net keliasdešimt esė įvairiausiomis temomis – nuo sveikatos patarimų iki pamąstymų apie gyvenimą. Autorius geba dovanoti tikrą skaitymo malonumą, stebina originaliu požiūriu į įvairius dalykus ir reiškinius. Knyga įtraukia skaitytoją į nuotaiką gerinančią proto mankštą. Skaitant knygą reikia ir pagalvoti, ir paskaičiuoti. H. Vaitiekūno kuriamus tekstus pastaraisiais metais spausdina savaitraštis „Lietuvos sveikata“. Ši veikla įkvėpė jį debiutuoti ir kaip knygos autoriui.

Trumpai apie H. Vatiekūną. 1949 m. jis su tėvais persikėlė gyventi į Klaipėdą. Baigė Klaipėdos 5-ąją vidurinę mokyklą ir Klaipėdos muzikos mokyklą. Dirbo ekspeditoriumi Klaipėdos kojinių fabriko tiekimo skyriuje. Neakivaizdžiai studijavo Vilniaus universitete: baigė du kursus bibliotekininkystės ir bibliografijos, tris – teisės, tris – lietuvių kalbos ir literatūros. Lietuvos televizijos programos „Panorama“ Žemės ūkio ir pramonės skyriaus korespondentas, laidos „Labas rytas“ vedėjas. Laidų „Laisvės alėja“, „Mažesni už mus“ vedėjas. Lietuvos radijo ir televizijos programų direkcijos vyriausiasis redaktorius, savaitraščio „Kalba Vilnius“ vyriausiasis redaktorius, Lietuvos televizijos Visuomeninių programų direkcijos žurnalistas. Lietuvos televizijos laidos „Kryžminė ugnis“ vedėjas, Lietuvos ryto TV žurnalistas. 2000 m. Vilniaus universitete baigė žurnalistiką. 2005–2011 m. – autorinių BTV laidų vedėjas. Dėstė Vilniaus kolegijoje. Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos bei Vilniaus Gedimino technikos universiteto lektorius. LRT vedė informacinę aktualijų laidą „Laba diena, Lietuva“. Pelnė apdovanojimus televizijų publicistikos telemaratonuose „Ad Rem“. Savanoriauja keliose visuomeninės ir sveikatos organizacijose.

Dalia Pupšytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus
vyr. bibliotekininkė

H. Vaitiekūnas Knyga Vaitiekūnas pasirašo knygoje Renginio akimirka

Spausdinti
Facebook komentarai