molio lipdymo paslaptis, pajusti šio užsiėmimo teikiamą terapinę naudą

Mokėsi pažinti molį

Sausio 24-osios popietę į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filialą rinkosi lankytojai, norintys pažinti molio lipdymo paslaptis, pajusti šio užsiėmimo teikiamą terapinę naudą.

Molis – paklusnus, iš jo galima sukurti ne tik mažą, paprastą, mielą detalę, bet ir didesnę, sudėtingesnę, o nepavykus vėl perkurti. Juk sakoma: „Ne šventieji puodus lipdo“. Reikia tik noro.

Užsiėmimą vedė savamokslė Valerija Jaškienė, aktyviai besidalijanti savo pomėgiais bei  gabumais su tais, kurie nori kurti įvairius rankdarbius, pažinti ir atrasti savo talentus.

Įvadiniame susitikime dalyviai sužinojo apie įvairias molio rūšis, medžiagas bei priemones, kurios labiausiai tinka dirbant su moliu. Jiems papasakota, ką galima iš molio sukurti, kaip dekoruoti ir degti molio dirbinius namų sąlygomis. Užsiėmimo metu išbandyti keli paprasčiausi molio lipdymo būdai, taip siekiant pajusti šios medžiagos tekstūrą. Tarpusavyje bendraudami susirinkusieji dalijosi savo patirtimi bei patarimais.

Molio lipdymas yra savotiška terapija, saviraiška. Įsitraukus į plastišką kūrybos procesą apima ramybės, atsipalaidavimo jausmas.

 

 

Daiva Milkerienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Inkaklių filialo bibliotekininkė

molio lipdymo paslaptis, pajusti šio užsiėmimo teikiamą terapinę naudą molio lipdymo paslaptis, pajusti šio užsiėmimo teikiamą terapinę naudą molio lipdymo paslaptis, pajusti šio užsiėmimo teikiamą terapinę naudą molio lipdymo paslaptis, pajusti šio užsiėmimo teikiamą terapinę naudą molio lipdymo paslaptis, pajusti šio užsiėmimo teikiamą terapinę naudą molio lipdymo paslaptis, pajusti šio užsiėmimo teikiamą terapinę naudą

Spausdinti
Facebook komentarai