Kalėdų senelio susitikimas su vaikais. Nuotr. aut. Lijana Jagintavičienė

Kalėdinė nuotaika Inkakliuose

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filialas kartu su Inkaklių etnografinio ansamblio „Dainoriai“ vadove Virginija Rukšnaitiene šiemet nusprendė Kalėdinę nuotaiką skleisti kartu.

Visą savaitę inkakliškiai buvo kviečiami savo rankomis kurti Kalėdinį kiemelį prie bibliotekos. Čia apsigyveno nykštukai, seniai besmegeniai, zuikiai, atsirado kalėdinių saldainių, meduolinių sausainių, papuoštų eglučių. Dėkojame tiems, kurie rado laiko ir prisidėjo prie šios iniciatyvos.

Šeštadienį, dideli ir maži inkakliškiai, rinkosi į kiemelio atidarymą bei Kalėdinės eglutės įžiebimą. Atvykusius čia pasitiko Kalėdų senelis su dovanomis ir dviem nykštukėmis, kurios talkino Kalėdų Seneliui. Kiek daug buvo padeklamuota gražių eilėraštukų, sudainuota dainelių. Vaikai buvo labai pasiilgę Kalėdų senelio, visi drąsūs ir gabūs. Senelis džiaugėsi, kad vaikai šiais metais iš ties buvo geri ir klausė tėvelių. Norėdami gauti dovanėlę iš Kalėdų senelio ir suaugę nepatingėjo parodyti savo gabumų.

Po smagaus Kalėdų senelio apsilankymo visi suskubo į koncertų salę, kur visų laukė šventinė programa. Susirinkusius sveikino Lietuvos Respublikos Seimo narė Ligita Girskienė, Šilutės rajono tarybos nariai – Lijana Jagintavičienė, Edvardas Jurjonas, Antanas Martinkus, Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis. Muzikinę programą pradėjo Inkaklių etnografinis ansamblis „Dainoriai“, gitaristai Valerijus Volkovas ir Rimantas Stankus. Pagrindinė šventinės programos dalis – Naisių vasaros teatro šventinė programa, kuri išjudino kiekvieną žiūrovą nuostabia muzika, jos atlikimu, scenos apšvietimu. Žiūrovų nuoširdžios šypsenos ir karšti plojimai šildė vėsoką salę. Senai Inkaklių koncertų salė ir jos lankytojai bebuvo regėję tokį profesionalų koncertą. Už tai turime padėkoti Seimo narei Ligitai Girskienei ir jos vyrui Kazimierui, kurie inkakliškiams padovanojo šį koncertą.

Po šventės žmonės skirstėsi geros, šventinės nuotaikos, vieni kitiems linkėdami gerų ir gražių artėjančių švenčių.

Daiva Milkerienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Inkaklių filialo bibliotekininkė

Dainorių kolektyvas ir Švėkšnos seniūnas A. Šeputis. Nuort. aut. Lijana Jagintavičienė Gitaristai. Volkovas ir R. Stankus. Nuotr. aut. Virginija Rukšnaitienė Kalėdinės dekoracijos1. Nuotr. aut. Virginija Rukšnaitienė Koncertą žiūrėjo daug žiūrovų. Nuotr. aut. Lijana Jagintavičienė Naisių vasaros teatras. Nuotr. aut. Lijana Jagintavičienė Šilutės rajono tarybos nariai ir Seimo narė L. Girskienė. Nuotr. aut. Lijana Jagintavičienė

Spausdinti
Facebook komentarai