Integruota veikla „Personažai atgyja“

Integruota veikla „Personažai atgyja“

Kovo mėnesį Kintų pagrindinės mokyklos 5 klasės mokiniai su lietuvių kalbos ir literatūros  mokytoja Vilija Ašmonaite, padedant bibliotekininkėms, rinkosi lietuvių liaudies pasakas. Išsirinkę pačią gražiausią, įdomiausią ar labiausiai patikusią pasaką vaikai mokėsi jas sekti, taip jie ruošėsi paminėti Tarptautinę vaikų knygos dieną.

Penktokai balandžio 6 dieną jau skubėjo  į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialą, pasiruošę ir išmokę savo išsirinktą pasaką pristatyti klasės draugams ir mokytojams. Vaikai parengė plakatus apie pasirinką pasaką, persirengė, taip įsijausdami į savo sekamą pasaką. Buvo įdomu stebėti ir klausytis.

Mokiniams kone kasdien tenka viešai kalbėti, atsakinėti girdint klasės draugams, mokytojams. Tiesa, ne kiekvienam tai kelia malonumą. Kodėl vienas mokinys, nors ir nelabai gerai išmoko pamoką, bet visai drąsiai išrėžia, ką išmoko, kam nepritaria, o štai kitas, nors viską puikiai išmokęs, bet atsistojęs suakmenėja ir negali ištarti nė žodžio? Norintiems patobulinti viešojo kalbėjimo įgūdžius dalyviams pristatyta Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale teikiama Kultūros paso paslauga – edukacija ,,Aš – oratorius“.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Integruota veikla „Personažai atgyja“ Integruota veikla „Personažai atgyja“ Integruota veikla „Personažai atgyja“ Integruota veikla „Personažai atgyja“ Integruota veikla „Personažai atgyja“ Integruota veikla „Personažai atgyja“

Spausdinti
Facebook komentarai