Robotikos būrelio dalyviai su padėkomis

Įvyko pirmasis šių metų robotikos čempionatas

Balandžio 4-ąją Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje surengtas pirmasis šių metų robotikos čempionatas, kurio metu vaikai užbaigė robotų konstravimo mokymų kursą. Visų užsiėmimų metu dalyviai mokėsi programuoti robotus, konstruoti, jungti detales, aiškinosi sukonstruotų robotų judėjimo galimybes. Jie dirbo komandoje, mokėsi atidumo, kruopštumo. Pasitelkę vaizduotę ir išradingumą vieni konstravo komandoje, kiti individualiai statė savo asmeninį „Lego Mindstorms EV3“ robotą, jį suprogramavo ir pasiruošė čempionato užduotims.

Vaikai savo sukonstruotus robotus išbandė prieš robotikos čempionatą, kuris prasidėjo robotų lenktynėmis. Robotai, išsidėstę starto linijoje, turėjo kuo greičiau pasiekti finišą važiuodami pro kliūtis. Pasibaigus lenktynėms dalyvių laukė dar viena įdomi rungtis – reikėjo įveikti skirtingo aukščio kalną. Užduotis nebuvo iš lengvųjų, tačiau didžioji dalis sukonstruotų robotų kalną įveikė. Vėliau mokytojas pakvietė jaunuosius bibliotekos lankytojus į futbolo rungtį. Dalyviai, pasiskirstę į komandas, naudodamiesi sukonstruotais robotais gynė savo vartus ir taip stengėsi laimėti futbolo varžybas. Ruošiantis „Sumo imtynių“ užduočiai kiekvienas kovojo individualiai. Norint laimėti šią rungtį reikėjo neiškristi iš rato ribų, o nugalėtojas buvo tas, kuris pasiliko rato ribose. Tai yra rungtis, sukelianti daug džiugių jaunimo emocijų.

Pasibaigus čempionatui vaikai apdovanoti padėkomis.

Ovidijus Normantas,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas

Bandoma įveikti greičio ruožą Futbolo rungtis Kito roboto kilimas į kalną Kliūčių apvažiavimas Kliūčių įveikimas Konstruojamas robotas Lemiama kova futbolo rungtyje Pasiruošimas startui Roboto kilimas į kalną Robotų kilimas į kalną Sumo imtynių rungtis Visi dalyvauja futbolo rungtyje

Spausdinti
Facebook komentarai