Renginio atlikėjai

Bibliotekos Vasaros kiemelyje programa – „MANOTAU“

Penktadienio vakarą bibliotekos Vasaros kiemelio erdvę užpildė eilių ir muzikos skambesys. Nepabūgusi vasaros karščių gausiai susirinkusi publika gėrėjosi nuotaikingu reginiu. Susirinkusieji turėjo galimybę išvysti dainuojamosios poezijos ir džiazinių improvizacijų programą „MANOTAU“. Jaunatviški atlikėjai sužavėjo paprastu betarpišku bendravimu, ekspresyviu ir veržliu pasirodymu. Programos vedlys aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Mindaugas Ancevičius – smagios dūšios padauža tiek scenoje tiek gyvenime. M. Ancevičius aktyviai dalyvauja įvairioje muzikinėje bei visuomeninėje veikloje, groja, dainuoja, vaidina, organizuoja renginius. Mindaugas yra daugiametis tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ dalyvis,  apdovanotas Sauliaus Mykolaičio vardo premija. Aktoriui yra tekę išbandyti jėgas ir kino aikštelėje. Daugelis televizijos žiūrovų aktorių įsiminė serialuose: „Pasmerkti 2“, „Pasmerkti 3“, „Giminės“, „Rojus Lietuvoj“ ir „Nuovada“ Atlikęs vaidmenis filmuose „Auka“ ir „Tvano nebus“

Savąjį gerbėjų ratą subūręs Mindaugas Ancevičius dainuoja ne tik savo, bet ir garsių poetų, lietuvių liaudies tekstais. Pasirodyme nemažai dainų jis atliko poeto Rimvydo Stankevičiaus žodžiais. Jo dainos impulsyvios, tvirtos, nes atliekamos su nepaprasta vidine energija. Jaunuolis prikaustė žiūrovų dėmesį neabejotinu talentu.

Kitas atlikėjas, Matas Samulionis, netelpantis į rėmus harmonijų ir moduliarinių sintezatorių virtuozas, saksofonininkas, multiinstrumentalistas, žavėjo įvairiomis muzikinėmis improvizacijomis. Na, o poetas R. Stankevičius pernai išleido jau devintąjį poezijos rinkinį, naują poezijos knygą „Kiaurai kūnus“. Rimvydas klausytojus sužavėjo savo eilėmis ir tuo, kad liaupsino mūsų miestą ir kraštą, kuris jam padovanojo nuostabią žmoną, puikius uošvius ir vietą, kur jis visada laukiamas. Dėkojo bibliotekos darbuotojams ir gyrė biblioteką, kuri jam pasirodė moderni, šiuolaikiška ir pulsuojanti gyvybe.

Po pasirodymo atlikėjai mielai bendravo su žiūrovais, o šie skirstėsi pakylėta nuotaika dėkodami atlikėjams ir bibliotekos darbuotojams už gerai praleistą laiką. Vasarą visiems norisi atsipalaiduoti, pabūti tarp žmonių ir nors trumpam pamiršti kasdienybę.

Projektą „Meno mūzų improvizacijos“ finansavo Lietuvos kultūros taryba, dalinį finansavimą skyrė Šilutės rajono savivaldybė.

Liuda Nausėdienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė

Žiūrovai Pasirodymo akimirka Aktorius, bardas M.Ancevičius

Spausdinti
Facebook komentarai