Kintų pagrindinės mokyklos 7 klasės mokiniai žaidžia stalo žaidimą.

Stalo žaidimas ,,Keliauk ir pažink Šilutę“ pasiekė Kintus

Gruodžio 2 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko naujo stalo žaidimo „Keliauk ir pažink Šilutę“ pristatymas Kintų pagrindinės mokyklos septintokams.

Stalo žaidimą kūrė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus bibliotekininkai. Šių žaidimų buvo sukurta net šimtas trisdešimt, o du iš jų atkeliavo į Kintus.

Pristačius žaidimo atsiradimo istoriją, jo kūrėjus ir taisykles dvi mokinių komandos pradėjo žaisti. Žaidimas smagus, bet ne toks paprastas, kaip gali pasirodyti. Mokiniai turėjo perskaityti vienas kitam klausimus aiškiai, suprantamai ir gebėti įdėmiai išklausyti draugą, kad suvoktų užduotąjį klausimą. Šis žaidimas tuo ir puikus, kad jį žaisdami mokiniai sužinojo ne tik daug Šilutės krašto istorijos faktų, papročių, bet lavino kalbinius, bendravimo gebėjimus. Juk taip dažnai reikia ne tik girdėti, bet ir klausytis. Septintokai, bibliotekininkės ir net mokytoja sužinojo daug įdomios informacijos apie Šilutės kraštą.

Baigę žaidimą visi dalyviai buvo pakviesti pasikalbėti, aptarti stalo žaidimą, prisiminti bent po vieną įdomų faktą ir įvardinti emociją, kurią patyrė žaisdami, pasivaišinti arbata ir saldžia dovanėle. Stalo žaidimas buvo puiki proga pabendrauti, kartu smagiai praleisti laiką.

Vieną žaidimą džiaugėmės galėdami padovanoti Kintų pagrindinei mokyklai, jis buvo įteiktas lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai metodininkei Nijolei Sodonienei, o vienas liko Kintų bibliotekoje. Dabar visi bibliotekos lankytojai galės pasinaudoti šia nauja bibliotekos paslauga, o mokytojai šį stalo žaidimą galės integruoti į mokomojo dalyko pamokas.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“ (vadovė Sandra Jablonskienė) finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė.

Vitalija Mišinskaitė
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo bibliotekininkė

Kintų pagrindinės mokyklos septintokai žaidžia stalo žaidimą. Lietuvių kalbos mokytoja N. Sodonienė įsitraukia į žaidimą . Stalo žaidimo keliauk ir pažink pristatymas. Žaidimas sužaistas ir padovanotas, arbata ir saldžios dovanėlės ant stalo.

Spausdinti
Facebook komentarai