Renginio vedėja Žavinta Daukšienė

Popietė „Kvepiančios Kalėdos“

Gruodžio 15 d Gardamo filiale svečiavosi biologijos mokytoja Žavinta Daukšienė iš Žemaičių Naumiesčio. Žavintai nesvetimas kvapų pasaulis, ji – eterinių aliejų praktikė.

Gyvename ypatingu laiku – laukimo. Ilgiausios naktys, trumpiausios dienos, mažai šviesos ir šilumos. Švenčių laukimas, tvyranti ore paslaptis ir jausmas, kad jau neužilgo sulauksime sugrįžtančios saulės. Užlieja stipriausi prisiminimai iš vaikystės – pyragais kvepiantys namai, žaliaskarė eglutė ir dovanos po ja.

Popietės pradžioje Daukšienė papasakojo apie tai kaip į jos gyvenimą atkeliavo kvapai. Juk tikriausiai nieko gyvenime nebūna be reikalo. Ji visada ieškojo natūralių produktų, o eteriniai aliejai – tai produktai iš gamtos, turintys ne tik ypatingą aromatą. Žavinta papasakojo kaip gaminami eteriniai aliejai, kas yra toji aromaterapija ir kaip ji mus veikia. Su savimi ji atsivežė ir eterinius aliejus, kuriuos susirinkusios renginio dalyvės uostė ir dalinosi savo pojūčiais. Buvo keista, kad pauosčius keletą kvapų, vis dar buvo galima juos atskirti. Popietės dalyvės uostė Žavintos kurtus kvepalus ir bandė atspėti iš kokių eterinių aliejų jie buvo pagaminti. Renginio vedančioji papasakojo kurie eteriniai aliejai gali padėti geriau jaustis žiemą, saugo nuo infekcijų.

Nepaprastai greitai praėjo laikas. Renginio dalyvės padėkojo Žavintai, kad supažindino su nuostabiu eterinių aliejų pasauliu, už rekomenduotus aliejus sveikatos, nuotaikos gerinimui, pasidžiaugė, kad jau pajuto artėjančių Kalėdų kvapą ir atsisveikino iki naujų susitikimų edukacinėse pamokėlėse.

Virginija Langienė
F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai