Kintų pagrindinės mokyklos 4 klasės mokiniai.

Mes – saugūs internete!

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas paminėjo Lietuvoje organizuojamą teminę akciją  – Saugesnio interneto savaitę.

Saugesnio interneto diena minima daugelyje pasaulio šalių. Šios iniciatyvos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

Kintuose jau vasario pradžioje buvo ruošiamasi paminėti Saugesnio interneto savaitę. Kintų pagrindinės mokyklos 4 klasės mokiniai pamokų metu diskutavo apie internete slypinčias grėsmes ir piešė, kaip jie įsivaizduoja saugų internetą. Jų piešinių paroda ,,Saugus internetas“ nuo vasario 7 iki 12 dienos eksponuojama Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo kompiuterinės skaityklos erdvėje.

Vasario 9 d. Kintų filiale mokiniai testų svetainėje „Ar esi saugus internete?“ ir į savo išmaniuosius telefonus parsisiuntę programėlę ,,Saugesnis internetas“ atliko įvairias užduotis, testus, pagilino ir įtvirtino žinias. Tinklalapyje bei programėlėje pateikiami teminiai testai:  sukčiavimas ir patyčios internete, asmens duomenų saugojimas, kt.

Kintų filialo bibliotekininkių paruošto žaidimo-viktorinos ,,Pasuk galvą?“ metu mokiniai,  naudodamiesi programėle ,,Kahoot“, varžėsi tarpusavyje, kuris geriausiai išmano saugaus elgesio internete taisykles. Atsakinėjo į klausimus apie tai, kaip pasielgtų tam tikrose situacijose, kurios gali nutikti naudojantis internetu. Surinkę daugiausiai taškų mokiniai buvo apdovanoti, jiems įteiktos knygos.

Vitalija Mišinskaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Mokiniai ruošiasi viktorinai. (2) Mokiniai apžiūri parodą ,,Saugus internetas''. Parodos ,,Saugus internetas'' kūrėjai, viktorinos nugalėtojai su dovanomis.

Spausdinti
Facebook komentarai