saugus internetas

Integruota pilietiškumo pamoka-viktorina Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti

Vasario 10 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka surengė virtualią integruotą  pilietiškumo pamoką-viktoriną „Už laisvę“, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Šio virtualaus renginio tikslas – skatinti mokinių istorinį sąmoningumą, mąstymą, padedantį orientuotis gyvenime, tapti atsakingais ir iniciatyviais piliečiais, gebančiais aktyviai dalyvauti visuomenės bei valstybės gyvenime.

Klausimai buvo pateikti žaidimo platformoje „Kahoot“, į juos dalyviai atsakinėjo naudodamiesi savo mobiliaisiais telefonais. Šilutės pirmosios gimnazijos istorijos mokytojos Laimos Toliušienės auklėjamosios 2b klasės moksleiviai atsakinėjo į klausimus apie Lietuvos vardo paminėjimą, trispalvę, himną ir, be abejonės, Lietuvos Nepriklausomybės Aktą, signatarus ir su jais susisijusius įdomius istorinius faktus.

Virtualios viktorinos forma vykusi istorijos pamoka gimnazistams buvo pirmoji. Moksleiviai gana dažnai turi galimybę dalyvauti integruotose pamokose, kurių metu informacija pateikiama netradiciškai, naudojant šiuolaikines technologijas, kad mokytis būtų įdomu ir žinios išliktų ilgam.

Sužaidę viktoriną moksleiviai kartu su mokytoja aptarė klausimus, diskutavo. Pirmieji trys gimnazistai, surinkę daugiausiai taškų, buvo apdovanoti dešimtukais.

 

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

saugus

Spausdinti
Facebook komentarai