Margučių marginimo popietė Vainute

Margučių marginimo popietė Vainute

Balandžio 13 dieną, atbundant gamtai, sprogstant medžių pumpurams, artėjant gražiausiai pavasario šventei, Velykoms, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filiale vyko margučių marginimo vašku edukacija.

Margutis – pagrindinis  Velykų simbolis. Marginimo būdų yra įvairiausių. Bibliotekininkė Genė Gofmanienė yra  tradicinio margučių marginimo vašku puoselėtoja. Šios technologijos  subtilybių ji išmoko iš savo kaimynės G. Gečienės, nes nuo trylikos metų prieš kiekvienas Velykas skubėdavo pas kaimynę ir stebėdavo, kokiais ornamentais puošia kiaušinius. Jai šis marginimo būdas labai patiko, puikiai pavyko ir pačiai.

Susirinkusius bibliotekos lankytojus G. Gofmanienė supažindino su margučių marginimo vašku technologija. Davė patarimų, kaip teisingai virti kiaušinius, kad jie nesuskilinėtų. Pasakojo, kad prieš pradedant marginti vašku, kiaušiniai turėtų būti šilti. Parodė įvairių raštų ir įspėjo, kad šis marginimo būdas reikalauja kantrybės ir kruopštumo.

Edukacijos dalyviai šnekučiuodamiesi, kaip švenčia Velykas, kokių tradicijų bei papročių laikosi,  prisimargino gausybę margučių ir gerai nusiteikę iškeliavo laukti Velykų.

 

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vainuto filialo vyresn. bibliotekininkė

Margučių marginimo popietė Vainute Margučių marginimo popietė Vainute Margučių marginimo popietė Vainute

Spausdinti
Facebook komentarai