Eisena į Atgimimo ąžuolyną.

Vainute paminėtas Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio 35-metis

Liepos 25 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filialas kartu su Senųjų kaimo tradicijų kultūros centru ir Vainuto seniūnija surengė vakarą, skirtą Lietuvos Respublikos Persitvarkymo Sąjūdžio 35-mečiui.

Susirinkę Vainuto senojo turgaus aikštėje, nešini Lietuvos vėliava dalyviai ėjo į Atgimimo ąžuolyną. Prasmingą vakarą pradėjo Vinco Kudirkos „Tautiška giesme“. Vėliau pasidalinti savo prisiminimais iš tuometinių įvykių buvo pakviesti renginyje dalyvavę Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio dalyviai. Savo prisiminimais mielai pasidalijo Bikavėnų gyventoja Marytė Matevičienė.

Vakarui įsibėgėjus  savo poetinės prozos ir grafikos knygą „Ištylėti žodžiai“ pristatė poetė Violeta Astrauskienė, o muzikiniais intarpais džiugino Vainuto Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios choras, vadovaujamas R. Šilo.

Poetas Justinas Marcinkevičius buvo vienas iš Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio narių. Jis yra pasakęs: „Iš meilės kilo Sąjūdis. Iš meilės dar gyvam savo kraštui, jo istorijai ir kultūrai. Iš meilės kalbai, teisybei ir teisingumui. Svarbiausia – iš meilės žmogaus laisvei.“ Tad branginkime laisvę, už kurią teko sunkiai kovoti.

 

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vainuto filialo vyresn. bibliotekininkė

Poetė V. Astrauskienė skaito savo eiles. Poetė V. Atrauskienė pristato savo poeziją. Renginio dalyviai gieda Tautišką giesmę. Renginio dalyviai. Renginio vedėja pasakoja apie Sąjūdžio įvykius Vainutiškis A. jonikas taria padėkos žodį. Vėliava nešama prie Atgimimo paminklo. Choras atlieka kūrinį Eisena į Atgimimo ąžuolyną.

Spausdinti
Facebook komentarai