Kūrybinės komiksų dirbtuvės vyko skaitmeninėje erdvėje

Kūrybinės komiksų dirbtuvės vyko skaitmeninėje erdvėje

Liepos 27-osios popietę Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje susirinkę jaunieji bibliotekos lankytojai dalyvavo komiksų kūrimo dirbtuvėse, naudodami kompiuterį ir komiksų kūrimo įrankį „Storyboard That“. Šias įdomias dirbtuves vedė bibliotekininkai, siekdami skatinti vaikų kūrybiškumą ir pristatyti jiems skaitmeninį  komiksų kūrimo pasaulį.

Jau gegužės mėnesio pabaigoje viešojoje bibliotekoje vykę susitikimai su VšĮ „Kūrybinės idėjos“ kūrėja ir profesionale Ula Šimulynaite (Vilnius) suteikė galimybę vaikams ir paaugliams išbandyti savo meninius įgūdžius kuriant tradicinius komiksus – piešiant. Pokalbių valandėlės „Apie niekalus ir rimtas problemas“ lankytojos nuo birželio mėnesio pradžios kūrė komiksus, domėjosi jais, aptarinėjo temas ir siužetus, piešimo būdus, aktyviai išreiškė savo kūrybiškumą bei fantaziją.

Šį kartą pasirinktas šiek tiek kitoks kelias – skaitmeninis komiksų kūrimas su „Storyboard That“ platforma. Šis įrankis leidžia lengvai ir smagiai kurti komiksų istorijas naudojant įvairius piešinius, teksto laukus ir įdomius fonus.

„Storyboarding That“ – internetinė komiksų kūrimo platforma. Tai yra nepaprastai galingas vaizdinės komunikacijos įrankis, o savo sukurta skaitmenine istorija galima pasidalinti su pasauliu. Internetinis siužetinių schemų kūrimo įrankis „Storyboard That“ leidžia lengvai kurti siužetus net nebūnant menininku. Per kelias minutes galima sukurti patrauklią  ir turtingą skaitmeninę istoriją naudojant vaizdus, personažus, tekstą ir siužetinės lentelės šablonus. Tai puikus būdas išreikšti savo kūrybiškumą ir pasidalinti savo pasakojimu su kitais.

Dirbtuvėse dalyvavę vaikai su didžiuliu susidomėjimu išmoko naudotis platforma „Storyboard That“ ir išbandė savo meninius įgūdžius kurdami savo unikalias komiksų istorijas. Vaikai pasinėrė į fantazijos ir vaizduotės pasaulį galvodami apie ypatingus herojus ir įsimintinas nuotykių istorijas. Jie įveikė komiksų kūrimo iššūkius ir sugebėjo vizualiai perteikti idėjas. Bibliotekos darbuotojai su džiaugsmu stebėjo vaikų entuziazmą ir kūrybiškumą, kuomet jie sukūrė  komiksų istorijas.

Tikimės, kad tokių kūrybinių renginių bus dar daugiau ir jaunieji bibliotekos lankytojai turės dar daugiau galimybių išlaisvinti savo vidinį pasakojimą tiek žodžiais, tiek vaizdais.

Renginiu įsijungta į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos vykdomą LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamą iniciatyvą „Atverk duris vasarai“. Ši iniciatyva kviečia vaikus visą vasarą dalyvauti bibliotekos rengiamuose edukaciniuose užsiėmimuose bei pramogose.

Edgaras Strelčiūnas,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkas

Kūrybinės komiksų dirbtuvės vyko skaitmeninėje erdvėje

Spausdinti
Facebook komentarai