Knygų Grabupių bibliotekai padovanoję akcijos dalyviai pavaišinti kava

Knygų Grabupių bibliotekai padovanoję akcijos dalyviai pavaišinti kava

Balandžio 25–29 dienomis Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko akcija „Padovanok bibliotekai knygų ir pasivaišink kavos puodeliu“, skirta Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei.

Visi puikiai žinome, kad knygos šiandien labai brangios ir dažnai norimos knygos nebenusiperkame. Na, o jei jau nusipirkome ir perskaitėme, pasidalinkime įspūdžiais su draugais.  Neleiskime gerai knygai dulkėti, padovanokime knygos skaitymo džiaugsmą kitiems. Su tokiu prašymu į Grabupių bibliotekos lankytojus kreiptasi visą paskutinę balandžio savaitę.

Knygos žmones lydi nuo pat vaikystės iki žilos senatvės. Kartais nutinka taip, jog namie jų prisikaupia. Taigi dovanodami gerą knygą  kartu dovanojate ir nemokamą kelionės bilietą į svajonių ir fantazijų pasaulį. Ne tik knygos apie keliones padės užuosti egzotinių šalių kvapus, išgirsti džiunglių garsus ar patekti į sunkiai prieinamas vietas. Romanai, biografijos, istorijos bei fantastikos žanro knygos irgi talpina ištisus pasaulius, kartais realius, o kartais žadinančius vaizduotę magiškais vaizdiniais.

Seno leidimo knygų bibliotekose netrūksta, tad nutarta priimti kelis apribojimus dovanojamoms knygoms. Grožinė ir vaikų literatūra turėjo būti publikuota ne daugiau nei prieš 10 metų, mokslinė literatūra – ne daugiau kaip prieš 3,5 metų. Knygų užsienio kalba, meno leidinių, žodynų, žinynų, enciklopedijų amžius neribojamas. Žinoma, jeigu turite senesnių, tačiau geros būklės knygų, jas bibliotekos mielai priims.

Akcijos metu Grabupių bibliotekai padovanota 15 knygų ir pasivaišinta 6 puodeliais kavos.  Dėkojame akcijos dalyviams už padovanotas knygas, kurios džiugins kitus skaitytojus. Knygos skirtos šviesti žmogų, nevalia laikyti jas užverstas, tad kviečiame apsilankyti bibliotekoje ir išsirinkti sau patinkančią knygą.

 

Daiva Kaktienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Knygų Grabupių bibliotekai padovanoję akcijos dalyviai pavaišinti kava

Spausdinti
Facebook komentarai