Interaktyvi septintokų diena bibliotekoje

Interaktyvi septintokų diena bibliotekoje

Pamokos, mokslai, namų darbai – tai moksleivių rutina. O kaip ją paįvairinti? Gal apsilankymu bibliotekoje? Būtent taip ir padarė Šilutės Pamario progimnazijos septintokai su mokytojomis Jurgita Šikšniuviene ir Jurgita Balčytiene. Jie vėjuotą ketvirtadienį, gegužės 26 dieną, apsilankė Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, kur jų laukė įvairios veiklos ir įspūdžiai.

Pirmiausia jaunuoliai dalyvavo edukaciniame užsiėmime, skirtame rašytojui Hermanui Zudermanui. Moksleiviai pasikartojo turimas žinias ir sužinojo naujų faktų apie šį Pamario kraštą garsinusį literatūros kūrėją. Užsiėmimo metu iliustratyvų pasakojimą papildė praktinės užduotys. Virtualiai, pasitelkus popierinį bei interaktyvų žemėlapius, keliauta H. Zudermano gyvenimo ir kūrybos keliu, vartytos knygos, susijusios su šia asmenybe. Susipažinta ir su kino industrija, veikusia prieš beveik šimtą metų, nes pagal rašytojo kūrinius pastatytas ne vienas spektaklis, filmas. Moksleiviai pamatė, kaip atrodė apsakymo „Kelionė į Tilžę“ ekranizacija, pelniusi tris „Oskarus“, bei susipažino su tuometiniu komedijos žanru – stebėjo vieno žinomiausių to laikotarpio aktorių Čarlio Čaplino pasirodymą.

Vėliau jaunimas dalyvavo sportinėje estafetėje „Lazerių labirintas“ bei išbandė kubus „IMO Learn“. Šių užsiėmimų metu septintokai mokėsi komandinio darbo subtilybių, lavino regimąją atmintį. Vėliau reikėjo sustatyti kubus taip, kaip buvo nurodyta užduotyje. Tokiu būdu jaunuoliai mokėsi bendrauti tarpusavyje, dalyvauti komandiniame žaidime. Pasitelkdami kubus jie lavino savo sportinius sugebėjimus atlikti pusiausvyros išlaikymo pratimus.

Moksleiviai ne tik nemažai sužinojo, išgirdo ir pamatė, bet ir pateko į kitą erdvę – jie išbandė virtualios realybės 3D akinius. Juos užsidėję trumpam atsiribojo nuo realaus pasaulio ir persikėlė į kitokią aplinką.

Pusdienis bibliotekoje septintokams buvo kupinas įdomybių ir neprabėgo veltui, nes bibliotekininkų vykdomos veiklos yra tarsi netradicinės pamokos su smagiomis pertraukomis.

 

 

Inga Tarozienė, Ovidijus Normantas

Interaktyvi septintokų diena bibliotekoje Interaktyvi septintokų diena bibliotekoje Interaktyvi septintokų diena bibliotekoje Interaktyvi septintokų diena bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai