„Kubiadą“ žaidė – žinių apie Šilutės kraštą ir lietuvių kalbą taškus rinko

„Kubiadą“ žaidė – žinių apie Šilutės kraštą ir lietuvių kalbą taškus rinko

Gruodžio 2 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vykdant Kultūros paso paslaugą surengtas edukacinis užsiėmimas „Kubiadą“ žaidi – žinių taškus renki“.

Šilutės Pamario progimnazijos aštuntos klasės mokiniai, bibliotekoje apsilankę kartu su mokytoja Selestina Sirtaute, pasiskirstė į penkias komandas: „Žalieji goblinai“, „Raudonieji drakonai“, „Geltonieji zefyrai“, „Rožinės panteros“, „Mėlynasis Kovaldas“.

Žaidimo pradžioje paaiškinta, kaip naudotis interaktyviais kubais „iMO LEARN“, kurie yra sukurti kaip baldas lanksčiai mokymosi aplinkai sukurti. Dalyviai, atsakydami į skaidrėse rodomus   klausimus ir matydami šalia atsakymų pažymėtus ženkliukus , atverčia kubą ta puse, kur, jų manymu, yra ženkliukas, žymintis teisingą atsakymą. Daugiausiai taškų surinkusi komanda tampa nugalėtoja.

Šį kartą mokiniams puikiai sekėsi ir užteko žinių tiek apie Šilutės kraštą, tiek apie lietuvių kalbą. Įsijautus į žaidimą klausimai vijo atsakymus, kubai sukosi dalyvių rankose, o pasirinkti atsakymai pelnydavo komandoms taškus. Keleto klausimų aštuntokai neįveikė, tačiau jiems tai buvo galimybė įgyti naujų žinių ir papildyti jų bagažą, įgytą bendrojo lavinimo mokykloje vykusių pamokų metu. Svarbu ir tai, kad plečiamas kultūrinis akiratis, pažinimo iššūkis skatina domėtis naujais dalykais.

Suskaičiavus taškus paaiškėjo nugalėtojai – tai merginų komanda „Geltonieji zefyrai“, surinkusi net 23 taškus iš 28 galimų. Jai atiteko švytinti skraidyklė. Kitoms komandoms irgi padėkota už dalyvavimą edukaciniame užsiėmime ir įteikti prizai.

 

Žaneta Jokužytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

„Kubiadą“ žaidė – žinių apie Šilutės kraštą ir lietuvių kalbą taškus rinko „Kubiadą“ žaidė – žinių apie Šilutės kraštą ir lietuvių kalbą taškus rinko „Kubiadą“ žaidė – žinių apie Šilutės kraštą ir lietuvių kalbą taškus rinko „Kubiadą“ žaidė – žinių apie Šilutės kraštą ir lietuvių kalbą taškus rinko „Kubiadą“ žaidė – žinių apie Šilutės kraštą ir lietuvių kalbą taškus rinko

Spausdinti
Facebook komentarai