Pradinukams Rusnės bibliotekoje surengta lietuvių kalbos pamoka

Pradinukams Rusnės bibliotekoje surengta lietuvių kalbos pamoka

Vėjuotą kovo 8-osios rytą, nepabūgę pūgos,  į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filialą sugužėjo Rusnės progimnazijos skyriaus trečiokai. Čia vyko lietuvių kalbos pamoka, skirta artėjančiai Lietuvos vardo dienai bei Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai.

Pradinukai supažindinti su bibliotekos taisyklėmis, papasakota, kaip įsigyti Skaitytojo pažymėjimą, pristatytos bibliotekoje teikiamos paslaugos.

Mokinukai sužinojo, kada Rusnėje įkurta pirmoji biblioteka, kiek šiandien biblioteka turi knygų, kaip jos skirstomos. Jiems buvo įdomu sužinoti, kad vaikų knygelės skirstomos pagal amžiaus grupes. Parodyta, kaip tai pažymima knygose. Susirinkusieji turėjo galimybę pavartyti naujausius leidinius. Tuomet prasidėjo įdomioji dalis: pristatytos ypatingos vaikų knygelės: didžiausia, ploniausia, lengviausia, sverianti tiek, kiek sveria du saldainiukai, ir sunkiausia, sverianti tiek, kiek sveria 121 toks pat saldainiukas. Tokie palyginimai labai patiko jauniesiems bibliotekos lankytojams.

Be abejo, neapsieita ir be seniausiai išleistos knygelės „Legenda apie Vilniaus pilį“. Vaikai nustebino sakydami, kad puikiai žino šią legendą, net galėjo ją papasakoti. Jie puikiai atsakinėjo į klausimus apie Lietuvos sostinę, uostamiestį, vėliavos spalvas ir jų reikšmę.

Vėliau Kira, Tėja, Matvii, Viktoras, Domas bei Ardas  piešė gražiausią žodį ir piešiniais papuošė biblioteką.

Pamokai baigiantis Ardui įteiktas ilgai lauktas Skaitytojo pažymėjimas, o mokytojai perduotos paraiškos ir Skaitytojo registracijos kortelės, kurias turės užpildyti dar dviejų vaikų tėveliai, tuomet  biblioteka į savo gretas priims dar du naujus skaitytojus.

Išeidami pradinukai pažadėjo dažnai lankytis bibliotekoje ir skaityti knygeles, o žibančiose akyse galėjai išskaityti jų smalsumą, norą pažinti pasaulį ir kūrybiškumą. Nuojauta kužda, kad auga  Lietuvos vardo garsintojai.

 

 

Rasa Stasiuvienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkė

Pradinukams Rusnės bibliotekoje surengta lietuvių kalbos pamoka Pradinukams Rusnės bibliotekoje surengta lietuvių kalbos pamoka Pradinukams Rusnės bibliotekoje surengta lietuvių kalbos pamoka

Spausdinti
Facebook komentarai