Sveikinimai autorei

Donės Normantienės parodoje – spalvingi skrituliukų paveikslai

Kovo 22 dieną, kol dar pavasaris nedžiugina spalvomis, Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko šilutiškės Donės Normantienės spalvingos kūrybinių darbų parodos „Motutės skrituliukai“ pristatymas. Ekspresyvų ir nuoširdų pačios parodos autorės kalbėjimą papildė Šilutės trečiojo amžiaus universiteto (TAU) mišraus choro „Šilas“ (vad. Loreta Mieliulytė) atliekamos dainos.

Šilutiškiai, atėję į parodą, pirmiausia trumpam sustodavo pasigėrėti spalvingais paveikslais, svarstydami, iš ko yra sukurtas toks grožis.

Darbų autorė savo parodos pristatymą buvo suskirsčiusi į tris puslapius ir meditaciją. Kreipdamasi į susirinkusius, tarsi versdama kiekvieną puslapį, kalbėjo, kad svarbu, jog žmogų lydėtų laimė. Remdamasi žymių mąstytojų mintimis pasakojo apie savo kūrybinį kelią, kuris skaičiuojamas jau ne vienu dešimtmečiu: „Ir dirbant vaikų darželyje, ir šeimininkaujant namuose atsiranda visokių nebereikalingų plastikinių indelių, žiedelių, kuriuos apvynioju medvilniniais siuvinėjimo siūlais „Muline“ (jie neblunka), iš jų kuriu įvairius ornamentus. Eskizų nepiešiu, dėlioju, planuoju ir tada priklijuoju lipalu. Džiaugiuosi, kad jums patinka. Daug paveikslų esu padovanojusi, yra net į užsienį iškeliavusių“. Demonstruodama vieną iš savo pirmųjų darbų autorė džiaugėsi, kad ir šiandien kūrybiškumas nėra išblėsęs, kad karantino metu intensyviai kūrė, laiko veltui neleido ir štai šiandien gali pristatyti susirinkusiems savo daugelio metų darbų parodą.

Donė pasidžiaugė, kad jos anūkas Jokūbas labai ją palaiko, domisi jos kūryba. Gal dėl to, kad pats, būdamas vos dvylikos metų, jau yra surengęs lipdinių iš plastilino autorinę parodą. Pasidžiaugė ir kitais savo gausios šeimos nariais, bendravimą su jais apibūdino žodžiu LAIMĖ.

Renginio viešnią sveikino TAU rektorė Elena Stankevičienė, literatų klubo „Vėdrynas“ narės, bibliotekos darbuotojos, draugai ir pažįstami.

Parodą Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje (I aukštas, Tilžės g. 10) bus galima apžiūrėti iki balandžio 13 d.

Birutė Morkevičienė

Mišrus choras Renginio dalyviai Donė Normantienė Renginio akimirka Literatės sveikina parodos autorę

Spausdinti
Facebook komentarai