Poezijos gerbėjų popietė su Šilutės literačių sambūriu „Vėdrynas“

Poezijos gerbėjų popietė su Šilutės literačių sambūriu „Vėdrynas“

Balandžio 24–29 dienomis visose šalies bibliotekose vyksta Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Šių metų  šūkis – „Kartu įveikiant krizes“. Bibliotekininkai kviečia savo bičiulius, lankytojus, skaitytojus, gerbėjus į renginius, naujų knygų pristatymus, susitikimus su autoriais. Balandžio 26 dieną poezijos gerbėjai pakviesti ir į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialą. Šilutės trečiojo amžiaus universiteto (TAU) literatų sambūris ,,Vėdrynas“ pristatė savo poezijos knygas „Žodžio šviesoje“ ir „Mano eilės lyg baltos avelės“.

Renginio pradžioje literatės ir tautodailininkė Rūta Emigart Čiuželienė trumpai papasakojo apie savo gyvenimo bei kūrybos kelią. Noras kurti jas lydėjo nuo vaikystės. Poezijos kūrėja Birutė Morkevičienė prisipažino, kad bėgant metams iš meilės, iš pasiaukojimo, iš savojo pasaulio patirties gimsta eilės.

Nuostabias savo kūrybos eiles skaitė Vida Tarozienė, Irena Arlauskienė ir Birutė Morkevičienė. Skambėjo poezijos posmai apie vasaros laukimą, žydinčias gėles, vabaliukų gyvenimą ir kt. Klausaisi autorių skaitomų eilėraščių ir supranti, kad stebuklas slypi paprastume, jis yra šalia, tik reikia sustoti ir įsiklausyti. Kiekviena eilėraščio eilutė, persmelkta lengvumo, nugula į skaitytojų širdis baltais vyšnių žiedais ir pamažu ateina vasara, kvepianti pienių medumi…

Susitikimo metu literatė Birutė Morkevičienė susirinkusiems poezijos mėgėjams pristatė neseniai išleistą trečiąją Šilutės TAU literatų sambūrio „Vėdrynas“ knygą „Žodžio šviesoje“, kurią iliustravo tautodailininkė Rūta Emigart Čiuželienė. Knygoje publikuojama keturiolikos autorių kūryba: esė, straipsniai, eilėraščiai. Tarp jų – trijų bičiulių, kurias buvo pakvietę spausdinti savo kūrybą, naujausi kūriniai.

Tautodailininkė Rūta Emigart Čiuželienė pasakojo, kad surengė daug parodų Šilutės krašte ir už jo ribų. Jos karpiniais džiaugiasi Kanados, Danijos, Švedijos, Australijos, Amerikos, kitų šalių tautodailės mėgėjai. Menininkė yra Šilutės rajono savivaldybės „Sidabrinės nendrės“ premijos laureatė, respublikinės liaudies meno parodos „Aukso vainikas“ nominantė. Tautodailininkės karpiniais iliustruotos knygos, jos karpiniai publikuoti įvairiuose leidiniuose.

Susitikimo pabaigoje viešnios dalyviams įteikė dovanėlių – knygų skirtukų. Grabupių  bibliotekai padovanota eilėraščių knyga „ Išeinu į vasarą“ ir tautodailės metraštis. Literačių sambūrio „Vėdrynas“ moterims padėkota  už nuostabią popietę ir palinkėta kūrybinės sėkmės.

 

Daiva Kaktienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

 

Poezijos gerbėjų popietė su Šilutės literačių sambūriu „Vėdrynas“ Poezijos gerbėjų popietė su Šilutės literačių sambūriu „Vėdrynas“ Poezijos gerbėjų popietė su Šilutės literačių sambūriu „Vėdrynas“

Spausdinti
Facebook komentarai