Mokiniai skaitė poeziją ir žaidė stalo žaidimą

Mokiniai skaitė poeziją ir žaidė stalo žaidimą

Poezija išlaisvina žmogų iš kasdienybės pančių. Ji priverčia nors trumpam sustoti, pasigrožėti, pajausti pasaulį iš visai kitokios perspektyvos. Poezija yra viskas kartu: raidės, žodžiai, eilutės, knygos skaitymas, mokyklinis rašinys.

Balandžio 26 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filiale vyko du renginiai, skirti Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei. Saugų J. Mikšo pagrindinės mokyklos 3 klasės mokiniai kartu su mokytoja Enrika Giedraitiene skaitė lietuvių poeziją, dalinosi mintimis, apie ką rašoma eilėraščiuose, ką jiems reiškia poezija.

Pasibaigus renginiui į biblioteką rinkosi 9–10 klasių mokiniai. Jie žaidė stalo žaidimą „Keliauk ir pažink Šilutę“. Kiekviena komanda stengėsi pademonstruoti, kad turi daugiausiai žinių  apie Šilutės istoriją bei kultūrą. Didelis susikaupimas ir geros žinios apie gimtąjį kraštą padėjo laimėti  dešimtokų komandai. Džiaugiamės kartu su moksleiviais, kad jie domisi savo vietovės praeitimi ir nori įgyti daugiau žinių.

 

Regina Juškienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Saugų filialo bibliotekininko padėjėja

Mokiniai skaitė poeziją ir žaidė stalo žaidimą Mokiniai skaitė poeziją ir žaidė stalo žaidimą Mokiniai skaitė poeziją ir žaidė stalo žaidimą

Spausdinti
Facebook komentarai