Kristina ir dragoteka

Kas ta mobilioji programėlė #Draugoteka

Draugoteka – mobilioji programėlė, skatinanti 10–15 metų jaunimą atrasti knygų skaitymo džiaugsmą.

Parsisiuntęs šią programėlę skaitytojas-žaidėjas patenka į virtualios bibliotekos erdvę, kurioje sutinka penkis nepažįstamus, skirtingų patirčių, pomėgių ir iššūkių patiriančius paauglius. Susidraugavęs su jais žaidėjas sužinos kiekvieno veikėjo istoriją su problema bei kaip šią problemą padėjo išspręsti konkreti knyga.

Žaidimo veikėjų rekomenduojamas knygas žaidėjas gali iš karto užsisakyti programėlėje, pasirinkęs sau patogią biblioteką. Specialios dvidešimties skirtingų Draugotekoje rekomenduojamų knygų lentynos yra 39-iose Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio regionų bibliotekose.

Iki gegužės 10 dienos F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko edukacijos „Žaidžiame Draugoteką“ renginiai. Iš viso jų pravesta 45, jose sudalyvavo per 350 dalyvių – tai Šilutės miesto bei rajono 5-8 klasių mokiniai. Dalyvaudami edukacijose susipažino su populiarių knygų personažais Saule, Klaudija, Jonu, Elijumi bei Luna.

Viename edukaciniame užsiėmime dalyviai diskutavo apie kitų kultūrų žmones, mokėsi identifikuoti savo artimos kultūrinės aplinkos bruožus, įvardyti savo kultūros ir asmenines vertybes.

Kitame užsiėmime atlikdami kūrybinės užduotis interaktyviais metodais analizavo situacijas knygose, į kurias patenka knygų herojai, nagrinėjo žaidimo ir knygų herojų portretus, charakterius, tai pritaikė savo gyvenimiškose situacijose, mokėsi susitapatinti su personažais, vertino savo asmenines vertybes, išbandė kūrėjo, klausytojo ir vertintojo vaidmenis, kt.

Šių renginių metu mokiniai susipažino su projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ įgyvendinimo metu sukurta virtualia programėle „Draugoteka“ bei knygomatu, sužinojo kaip pastarasis veikia.

Šia nauja galimybe vaikai ir paaugliai gali naudotis pojekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ dėka, kurio vykdytojai ir partneriai – Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka, Kauno apskrities viešoji biblioteka.

Projekto informacinis partneris: LRT

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja Vita Gerulienė

Dragoteka

Pristatymas Kristina ir dragoteka Daraugoteka Pradziai pazintis Smagi edukacija zaidimas

Spausdinti
Facebook komentarai