Popietė Bikavėnuose „Skrydis per Atlantą“

Popietė Bikavėnuose „Skrydis per Atlantą“

Rugsėjo 15 dieną į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filialą jaunimas buvo pakviestas paminėti Lietuvos Respublikos Seimo paskelbtus Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą metus.

Du drąsūs lietuvaičiai prieš devyniasdešimt metų nusprendė eksperimentiniu lėktuvu perskristi Atlanto vandenyną. Jiems tai pavyko įgyvendinti, tačiau gimtinės nepasiekė. Skrydis baigėsi tragiškai, bet buvo reikšmingas, nes buvo atvertas kelias oro paštui tarp Amerikos ir Europos žemynų.

Popietė pradėta vaizdo įrašo apie garsųjį skrydį per Atlantą peržiūra. Jos metu dalyviai turėjo galimybę pamatyti lėktuvą „Lituanica“. S. Dariui ir S. Girėnui prireikė daug pastangų, kol šį lėktuvą paruošė legendiniam skrydžiui.

Aptarę filmą, pasidalinę įspūdžiais ir išgirstomis žiniomis apie garsųjį skrydį, jaunuoliai užsiėmė kūrybiniais darbeliais. Jie iš plastikinių buteliukų bei spalvoto popieriaus darė lėktuvėlius. Susirinko tikri darbštuoliai, tad ir darbai vyko sklandžiai. Visiems pavyko pasidaryti po lėktuvėlį.

 

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Bikavėnų filialo bibliotekininkė

Popietė Bikavėnuose „Skrydis per Atlantą“ Popietė Bikavėnuose „Skrydis per Atlantą“ Popietė Bikavėnuose „Skrydis per Atlantą“ Popietė Bikavėnuose „Skrydis per Atlantą“ Popietė Bikavėnuose „Skrydis per Atlantą“

Spausdinti
Facebook komentarai