Parodos pristatymo akimirka

Tapybos parodos „Metų laikai“ pristatymas

Sausio 17 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko Šilutės rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkės Laimos Dulkytės-Micienės tapybos darbų parodos „Metų laikai“ pristatymas. Susirinko gausus būrys draugų, artimųjų ir meno mėgėjų.

Viešnia papasakojo, kad tapyba domėjosi visada, namuose piešdavo su vaikais, piešiniai kabėdavo visuose kambariuose. Kai užaugo vaikai, atsirado daugiau laiko, tad vis dažniau pagalvodavo apie tapybą.  Piešti skatino ir  sūnus Laurynas, kuris taip piešia autoportretus. Vieną dieną Laima iš jo sulaukė didelio siuntinio – dėžėje buvo visko, ko reikia tapybai: drobės, dažai, teptukai… Taip prasidėjo ilgai puoselėtos svajonės įgyvendinimas.

Parodos autorė piešia jau šešerius metus. Darbų susikaupė nemažai, tad paskatinta draugės Eugenijos pagalvojo, kad laikas savo kūrybą parodyti ir dalyvauti parodoje.

Laima – gamtos vaikas. Jos piešiniuose daugiausia atsispindi augalai, vanduo. Įkvėpimo ir kūrybinių idėjų semiasi iš gamtos. Kai tik turi laiko, sėda į mašiną ir lekia  prie upės ar į pievas stebėti augalų. Jos piešiniai šviesūs, spalvoti, dažnai piešia tai, ką matė ir užfiksavo vaizduotėje. Ne viena naktis praleista su teptuku rankoje, nes kai pradeda piešti, tai nebegali sustoti – piešia tol, kol baigia darbą. Pirmieji paveikslų kritikai – namiškiai.

Autorė prasitarė, kad turi dar vieną pomėgį, kurio nežino net šeimos nariai, tai yra poezija. Parodos pristatymo metu ji pirmą kartą viešai perskaitė savo kūrybos eiles, tuo labai nustebindama savo artimuosius ir draugus. Savo poezija dalinosi ir Eugenija Jefimovienė. Muzikinį foną kūrė ir dainas dainavo Nikolajus Filimonovas.

Kūrybinės sėkmės ir naujų parodų kūrėjai linkėjo draugai bei artimieji. Vyko šiltas ir nuoširdus bendravimas prie arbatos puodelio.

Virginija Degutienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

 

Parodos pristatymo akimirka Parodos pristatymo akimirka Parodos pristatymo akimirka Parodos pristatymo akimirka Parodos pristatymo akimirka

Spausdinti
Facebook komentarai